La Mostra de Plats Casolans recordarà la Quimeta de La Roda

quimeta

L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital dedicarà un espai de la Mostra de Plats Casolans de Festa Major a una de les seves col·laboradores més especials: la recentment desapareguda Quimeta Puigvert, cuinera i propietària de l’emblemàtic i típic restaurant local La Roda. Un grup d’alumnes de la seva escola de cuina elaboraran els plats que va presentar a la cita gastronòmica i solidària l’any 2007. Ella n’era una participant fidel, i cada any hi presentava els plats d’un menú de Festa Major.

La filla de Quimeta Puigvert, Montse Paltré, ha agraït la iniciativa de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital per recordar a la seva mare, qui assegura esperava amb il·lusió la cita de Festa Major per presentar les seves elaboracions. Explica que ho aprofitava per parlar amb les mestresses de casa i compartir amb elles els seus coneixements sobre els fogons.

“Serà un reconeixement als anys que ella va col·laborar amb l’associació, amb molt d’amor, alegria i il·lusió, sobretot per ajudar a l’Hospital”, ha dit Paltré a Ràdio Calella TV, tot assegurant que per a la família serà un moment molt emocionant.

La família i els alumnes de l’escola de cuina de la Quimeta de La Roda recolliran el seu testimoni participant en aquesta edició de la Mostra de Plats Casolans, que tindrà lloc divendres al migdia a l’envelat de mar. La idea és recuperar la proposta gastronòmica de Festa Major que va presentar l’any 2007. “Les que poden portaran plats cuinats a casa i les que no, unes quantes, ens reunirem a la cuina de l’escola i prepararem els plats (…) Ho paga tot el meu pare i ens hem repartit les feines: anar a comprar, el meu germà s’encarrega del peix i la carn, i així hem anat fent”, ha explicat Paltré.

Montse Paltré ha explicat que, com feia la seva mare, donaran les receptes perquè tothom pugui provar de cuinar a casa els plats que es portaran a l’envelat. Són set principals i dos postres. “Farem bacallà amb samfaina, crema pebrotada amb llamàntol fred, confit d’ànec amb salsa de cireres, llobarro rostit amb vi ranci i pernil ibèric, cloïsses gallegues a la manera de la mare, filet de vedella lacat amb mel i mostassa amb ceps, i gambes d’Arenys amb rossinyols. I de postres, la coca de la iaia Lola, peres al cava, i la ratafia que feia ella”, ha detallat.

Els plats en record a la Quimeta de La Roda també entraran en el sorteig de les elaboracions que es presentaran a la mostra popular. Des de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital s’ha explicat que s’ha arribat als 130 plats participants, tant d’establiments de restauració, botigues d’alimentació i particulars, que preparen una doble ració del menú de Festa Major: el que serveixen a casa i el que porten a l’envelat. Tot i que ja hi ha tiquets reservats per entrar en el sorteig dels plats, aquest divendres i si en queden encara se’n podran adquirir allà mateix.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *