Esquerra creu que un tècnic de Medi Ambient ajudaria a millorar la neteja viària i la recollida selectiva

Foto d’arxiu (Font: @PoliciaCalella)
Foto d’arxiu (Font: @PoliciaCalella)

De la reunió mantingut amb els responsables de l’empresa Urbaser, Esquerra n’extreu la necessitat que l’Ajuntament incorpori un tècnic de l’Àrea de Medi Ambient perquè pugui encarregar-se de la supervisió del servei de neteja viària i també de recollida selectiva, per tal d’augmentar-ne els nivells fins als objectius europeus. El portaveu dels republicans i cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, ha intervingut aquest matí al programa La Ciutat per explicar les conclusions a les que han arribat després de la trobada d’ahir, en la qual van reclamar l’encàrrec de l’auditoria i els resultats de l’expedient informatiu pel conegut com cas Las Vegas.

Ponsdomènech s’ha reafirmat en què el servei de neteja viària a Calella és millorable, potser en zones concretes, i que la solució a això passaria per incorporar a la plantilla municipal una persona que en faci el seguiment i la supervisió. I que el tècnic de Medi Ambient –una plaça per cobrir ara mateix a l’Ajuntament– seria la idònia.

No és una sensació. Ens reafirmem que hi ha zones de la ciutat on falta neteja perquè, fins i tot, brutegen. Cal una direcció política que faci complir el contracte o busqui alternatives perquè l’empresa hi aporti solucions. Una d’elles seria amb el que reclamem des de principis de mandat: un tècnic de Medi Ambient.

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella ha comentat que l’empresa va negar que no es presti un bon servei i va emmarcar-ho en l’àmbit de les “sensacions”, ha dit textualment Ponsdomènech. Però que tot i això hi ha possibilitats de millora, i que l’Ajuntament n’és conscient.

L’empresa té detectades quines són les possibles millores, el Govern n’és conscient, i hi ha propostes sobre la taula que afecten el pressupost municipal. Quan arribi el moment d’obrir amb el Govern el meló dels comptes de l’any vinent, suposo que ens ho explicaran i com incideix en el pressupost pel que fa la neteja i fins a quin punt hauria d’arribar l’empresa i fins a on l’Ajuntament.

Segons ha pogut confirmar Ràdio Calella TV, aquestes millores no entrarien dins les obligacions contractuals d’Urbaser sinó que serien complementàries i a càrrec de l’Ajuntament de Calella. Per exemple, l’adquisició d’una escombradora per a les zones peatonals que modernitzaria la flota actual i que és propietat del consistori.

Esquerra va aprofitar la trobada, a la qual també hi havia representants del Govern Municipal, per recordar que hi ha pendent la realització d’una auditoria sobre el servei. I també es va demanar la versió d’Urbaser sobre el cas Las Vegas: l’empresa es defensa i assegura que la seva actuació va ser la correcta. A finals d’aquesta setmana es podrien tenir les conclusions de l’expedient informatiu, que també ha portat a investigar quina ha estat la conducta de l’hotel en relació la obligació de separar per fraccions tota la brossa que genera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat