Els valors, pilar del projecte formatiu del CF Calella

Jugadors, entrenador i directius del CF Calella van sumar-se divendres a la commemoració del Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport, fotografiant-se al costat dels regidors Buch i Rando, en un dels actes organitzats per la jornada. Una acció que s’emmarca dins del projecte “Futbol i valors” que l’entitat ha començat a desplegar tímidament aquesta temporada pels impediments de la pandèmia. La voluntat és arribar a tots els nivells del club, des de l’estructura tècnica, a jugadors i famílies. La seva coordinadora, la psicòloga Jorgelina Arriaga, en va parlar dilluns a La Banqueta.

Amb el projecte “Futbol i valors”, el CF Calella es compromet amb una formació que vagi més enllà de l’esport i abordi la formació dels nens i nenes, nois i noies, des d’una perspectiva integral. La pandèmia els ha obligat a replantejar les dinàmiques i activitats previstes, i per això s’ha començat a treballar de portes endins, amb l’estructura tècnica. I la commemoració del Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport els va semblar una bona oportunitat per mostrar-ho.

Un dels valors que marquen la identitat del club és la igualtat, en tot allò que té a veure amb la interculturalitat, el respecte a la diversitat… Divendres vam fer una xerrada que ens permetrà continuar en un procés que ens ha de portar a inculcar valors com la igualtat i la llibertat, sempre des del respecte.

Jorgelina Arriaga, coordinadora del projecte, ha indicat que a mesura que la situació pandèmica ho permeti, la voluntat del club és continuar desenvolupant el projecte mirant als seus jugadors i jugadores, i també amb les famílies. Fins al moment ja s’han fet accions coordinades amb Creu Roja i n’hi ha previstes de futures.

Ara intentem treballar amb el Banc de Sang per fer donacions des del club. De car a la temporada vinent volem seguir treballar l’aspecte de solidaritat externa, amb el conjunt de la societat, entenent el club com una part més i no una cosa aïllada.

D’altra banda, el CF Calella treballa amb la idea de crear un equip femení la pròxima temporada. La presència de jugadores és ara mateix testimonial, només a l’edat d’escoleta.

Ho tenim per la temporada vinent. S’està treballant per a la pròxima temporada per sumar futbol femení. A l’escoleta tenim una nena i se n’hi va sumar una altra. Que sumem nenes de 3 i 4 anys a l’esport és un èxit que tenim com a societat, perquè quan jo era petita, el futbol no era per a dones. Hem avançat molt.

Arriaga ha subratllat la importància dels referents internacionals per combatre situacions de discriminació, siguin de gènere o d’identitat sexual.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *