Creu Roja Alt Maresme es prepara per a l’impacte d’una temporada turística similar a la del 2020

Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu.

Amb les xifres a la mà, Creu Roja Alt Maresme tanca un any 2020 desolador. L’entitat ha vist com els seus usuaris s’han duplicat i han batut rècord d’assistències. Des de l’inici de la pandèmia, la Creu Roja ha prestat ajuda a més de 700.000 persones i ha distribuït prop de tres milions de quilos d’aliments a tot Catalunya. I les perspectives per aquest 2021 no són millors. El president de la delegació a l’Alt Maresme, Àngel Lacueva, ha apuntat que, amb la crisi econòmica latent i una comarca molt vinculada al turisme, els usuaris seguiran creixent. L’altra cara de la moneda, és que aquí, a l’Alt Maresme, han vist incrementar els seus voluntaris en 160 persones des de l’inici de la pandèmia.

Uns nous voluntaris, la majoria gent jove, que els han ajudat a cobrir les baixes que van tenir, ja que la majoria de persones que exerceixen al voluntariat a l’entitat són majors de 65 anys, és a dir col·lectius de risc en plena pandèmia. Una pandèmia que els ha deixat una situació molt complicada quant a usuaris. Han crescut exponencialment i el perfil que s’apropa ha variat. De fet, segons un estudi realitzat per Creu Roja, durant el 2020 han detectat un augment d’usuaris poc habituals per l’entitat. I les perspectives per aquest 2021 no són gaire millors. El president de la delegació a l’Alt Maresme, Àngel Lacueva, ha apuntat que, en tenir una comarca molt vinculada al turisme i en perspectiva de què aquest estiu sigui similar a l’anterior, la situació podria anar inclús a pitjor. 

Seguim igual, per desgràcia tot anirà a pitjor. Esperem que no, però la perspectiva no és positiva. Estem en una zona turística moltes famílies viuen d’això i no tenen feina i tal com va tot no creiem que aquest estiu en tingui. Ens estem preparant per un any difícil.

Des de Creu Roja Alt Maresme estan oferint tota mena d’ajudes, des d’alimentàries, a econòmiques fins a medicaments. Asseguren que malgrat que l’augment d’usuaris poden arribar a tothom i que cobreixen qualsevol necessitat bàsica. De fet, l’únic apunt positiu que n’extreuen del 2020 és l’augment de voluntaris que van tenir i la incorporació de 30 persones al món laboral, gràcies al seu programa d’ocupació. 

És un dels projectes que vam posar en marxa fa pocs anys perquè vam considerar que les persones les hem d’ajudar, però també inserir, per aconseguir que siguin independents. Ho anem treballant i aconseguim. L’any passat vam aconseguir feina per a 30 persones en un context molt complicat de desocupació.

El president de Creu Roja Alt Maresme ha aprofitat també per agrair les noves aportacions que han rebut i ha celebrat que, encara que la crisi continua latent, hagin pogut aconseguir tots els objectius que es van plantejar al mes de març amb l’esclat de la pandèmia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat