Les cosidores de Calella reparteixen mascaretes infantils per a les famílies més vulnerables

mascaretes

Amb l’inici del curs escolar i amb l’obligatorietat de dur la mascareta a partir dels sis anys, el grup de cosidores de Calella ha decidit començar a cosir mascaretes pels fills de les famílies més vulnerables i sense recursos de Calella. La setmana passada ja van cosir unes 100 mascaretes que van anar destinades a Càritas perquè sigui l’entitat qui les reparteixi entre els seus usuaris. Les cosidores també van habilitar un punt de recollida al casal popular La Morra. Ara preveuen seguir cosint mascaretes, però amb menys intensitat que durant el confinament, ja que de 60 cosidores que eren, ara tan sols estan col·laborant 12.

Helia Tresserras és una de les impulsores del grup que confecciona les mascaretes tèxtils i que rep el nom de Calella per la Gent (Cosidores).

Un nen ha de portar com a mínim a l’escola, de dues a tres mascaretes. S’han de rentar cada dia, el que vol dir que necessiten moltes. Les mascaretes de cotó són 40 rentats com a molt, tot i que tenen més durada que les mascaretes de no teixit. Crec per això, que la demanda hi serà, per tant seguirem cosint, al nostre ritme.

La setmana passada ja van fer una primera entrega a Càritas, per les famílies usuàries del servei d’aliments. De moment tan sols van poder donar una mascareta per nen.

La setmana passada vam portar prop de 100 mascaretes a Càritas perquè les repartissin allà, ja que ells tenen un control de la gent usuària i saben quanta canalla hi ha a cada llar. Dijous vam ser al casal popular de la Morra però no va venir gaire gent, pensen que a la gent li fa cosa venir a demanar-les. Tot i això seguirem cosint i fent crides per la gent que necessiti mascaretes per la canalla i que les pugui venir a buscar.

Per tal de poder fer les mascaretes més alegres pels més petits, Tresserras aprofita per fer una crida a tothom que pugui ajudar-los donant roba de cotó infantil amb estampats cridaners i divertits.

Si algú tingués l’amabilitat de comprar roba de cotó alegre, amb dibuixets infantils, estaria molt bé, perquè és més atractiu pels infants. Les cosidores ja ens hem gastat diners de la nostra butxaca… però necessitem més ajuda. Hem fet 9.600 mascaretes i si haguéssim hagut de comprar tot el material nosaltres, no haguérem pogut.

I és que la solidaritat del poble calellenc els ha aclaparat, molta gent els ha fet donacions de tela i material per a poder seguir confeccionant les mascaretes. Les cosidores han fet gairebé 10.000 mascaretes des de l’inici de la pandèmia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat