ERC manté que s’hauria d’haver fet una consulta ciutadana sobre el nou nom del Salicrú

salicrú

Perquè és un equipament del conjunt de la ciutadania de Calella, en termes de present i futur, i no només de la comunitat educativa que ara en forma part. La portaveu del Grup Municipal Republicà lamenta que s’ha perdut l’oportunitat d’involucrar la ciutat en un procés participatiu sobre un assumpte de profundes connotacions.

Amb tot, Cristina Gómez celebra que finalment el consell escolar del Salicrú acceptés desvincular-se del nom del teòleg calellenc, de qui diuen tenia pensaments misògins i poc democràtics. La portaveu republicana no comparteix la resta d’acord, que es va haver de sotmetre a votació per falta de consens.

No compartim que s’acabi decidint que només la comunitat educativa hi tingui alguna cosa a dir. És un equipament de ciutat, seria una oportunitat per debatre-ho entre la ciutadania i no de portes endins. Per això nosaltres plantejàvem una consulta oberta a tothom

En relació a les propostes de nom que es portaran a votació, la líder d’ERC de Calella veu amb bons ulls la idea de l’AMPA de motivar una pluja d’idees entre els i les alumnes del centre. Sobre l’alternativa que haurà de plantejar l’Ajuntament de Calella diu no tenir-ne notícies. Cristina Gómez diu que la primera tinent d’Alcaldia va confirmar-los l’encàrrec però encara no ha explicat a l’oposició com hi donaran resposta.

Em vaig assabentar per Ràdio Calella que finalment una de les propostes seria de l’Ajuntament de Calella. Li vaig preguntar a la tinent d’Alcaldia i m’ho va confirmar, però formalment no se n’ha parlat. Per tant, no sé com s’entomarà aquest encàrrec que es va acordar en el sí del consell escolar

Els republicans tampoc tenen cap nom de personalitat calellenca vinculada a l’Escola Salicrú que consideren idònia per rebatejar-la. En tot cas, adverteixen que els tempos són ajustats i que per complir amb el calendari més o menys definit caldria tenir decidides les tres propostes a principis de juny per portar-les a votació.

Cristina Gómez desvincula aquest procés al fet que no s’hagi fet encara la inauguració oficial de les noves instal·lacions a la Fàbrica Llobet-Guri.

Imagino que no teníem cap titular del departament d’Ensenyament ni tampoc Govern. En el moment que tinguem conseller o consellera es farà la inauguració, però la meva intuïció és que no depèn de tenir el nom o no

Tampoc la tinent d’Alcaldia responsable de Gestió Patrimonial ha parlat d’una data concreta per fer l’acte d’inauguració de l’escola

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la portaveu d’ERC Calella, Cristina Gómez.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Josep escrigué:

    “Les antigues pistes d’atletisme es convertiran en el Parc de les Veles”

    Em resulta curiós veure com junt amb aquesta noticia, es parla d’un nou espai que casualment ja te nom triat, sense consulta ciutadana ni punyetes, un equipament del conjunt de la ciutadania de Calella. Potser es que no hi tenim competències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat