ERC reprova les paraules de Candini sobre la implicació dels regidors de l’oposició als participatius

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

La portaveu del Grup Municipal d’ERC, Cristina Gómez, ha titllat “d’episodi lamentable” que dilluns l’alcaldessa constatés públicament en sessió plenària que hi ha regidors de l’oposició que no han votat en els processos participatius endagats pel consistori. Ho va fer en el marc del debat de la moció que ERC, la CUP i ICV van presentar demanant una revisió dels instruments de participació de què s’ha dotat el municipi.

“Si fins i tot hi ha persones que han presentat aquesta moció i no han participat als processos participatius”, va afirmar l’alcaldessa Montserrat Candini en ple debat polític. Unes paraules que han estat replicades en diversos fòrums pel Grup Municipal d’ERC.

La portaveu republicana, Cristina Gómez, ha reprovat les paraules “del tot desafortunades de l’alcaldessa”, tot assenyalant que va fer pública una informació que és confidencial i que està sotmesa a la normativa de la Llei de Protecció de Dades.

“Que els regidors vagin o no vagin a votar és un exercici lliure, com ho és per a la resta de la ciutadania, i que té molt poc a veure amb la voluntat amb la qual es presentava la moció. Una cosa és la discussió i l’altra portar-la o assenyalar els regidors de l’oposició fent una utilització d’una informació que és confidencial i que forma part de la protecció de dades. Són unes afirmacions del tot desafortunades”, ha manifestat Gómez.

L’alcaldessa ja va garantir, dilluns mateix, que l’administració local tracta i processa aquestes dades, com tota la resta, segons els requisits de protecció.

I en relació al seu paper com a cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, posat en entredit per l’alcaldessa quan va afirmar que la funció l’està exercint el regidor d’ICV, Gómez s’ha desmarcat de la polèmica. “No entro en aquest tipus de valoracions perquè la nostra feina s’intenta fer per altres vies. És un intent de desgast i portar la discussió pública cap a un terreny que no m’interessa gens”, ha dit.

ERC és el grup majoritari de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, amb quatre edils. De fet, el càrrec de cap de l’oposició no està recollit com a tal en el Reglament Orgànic Municipal, que estableix l’organització de la Corporació Municipal i les funcions de qui la composa.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Cristina Gómez, portaveu del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *