ERC sol·licita modificacions en el procés d’inscripció de l’escola bressol El Carrilet

Miriam Sellés, regidora d’Esquerra Republicana va demanar, durant l’últim ple, que es suprimís el criteri que atorga 15 punts, en el procés d’inscripció dels infants en l’escola bressol El Carrilet, als nens amb els dos pares en situació laboral activa. Des del partit republicà al·leguen que aquest no és un criteri de prioritat, com així ho té l’escola municipal, a més d’assegurar que es discrimina positivament les famílies on els dos pares treballen, en enfront de les que no.

En els darrers anys, l’escola bressol El Carrilet té com a criteri de prioritat general atorgar 15 punts a infants amb pare i mare en situació laboral activa. Cada Ajuntament pot determinar altres criteris i el seu propi varem, el criteri anterior no consta com un dels criteris de prioritat general que dicta el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Pel partit republicà, el fet de trobar-se en una situació de desocupació, no hauria de ser un impediment per les famílies que volen inscriure el seu infant a l’escola bressol. Més ben al contrari, s’hauria de tenir en compte, ja que, es necessita més temps.

El fet de trobar-se en situació d’atur, a banda de la disminució d’ingressos, comporta la feina de trobar feina, formació ocupacional, entrevistes laborals, etc. Per això demanem que en el procés d’inscripció i matrícula del pròxim curs 23/24 se suprimeixi el criteri d’atorgar 15 punts als infants amb pare i mare en situació laboral activa, que discrimina positivament aquelles famílies en situació laboral activa, front aquelles que es troben en situació d’atur, fixa discontínua, etc.

Segons el calendari, publicat per la Generalitat, el procés d’inscripció, previ a la matrícula, començarà el dia 6 de març fins al dia 20 del mateix mes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *