Es busquen candidates a Pubilla de Calella

L’Associació del Pubillatge de Calella ha decidit ampliar el termini per rebre candidatures al títol, l’únic dels representants del Pubillatge local que a hores d’ara no tindria relleu. Adela Castellà, la presidenta de l’associació, ha explicat que la responsabilitat i dedicació que porta implícit el títol és el que motiva molts dels dubtes que poden tenir les noies de Calella per presentar-se. I es dirigeix a elles garantint que tots els que han viscut l’experiència repetirien amb els ulls tancats.

“Les amistats que es fan durant l’any de Pubillatge són per tota la vida, i tens la sort de viatjar per moltes poblacions de Catalunya. Nosaltres tenim heureus caducats que continuen venint a les trobades, i això vol dir alguna cosa. Es fa un ambient molt maco i la gent que s’hi incorpora ho agraeix”, ha assenyalat Adela Castellà, presidenta de l’Associació del Pubillatge de Calella.

Amb tot, Castellà no nega que portar la banda té implícita certa responsabilitat i grau de dedicació. Hi ha compromisos que requereix de la seva presència en actes de Calella o l’assistència als esdeveniments que organitza el Foment de les Tradicions Catalanes.

Perquè el títol no quedi buit, l’Associació del Pubillatge de Calella amplia fins a pràcticament finals de juliol el termini per presentar candidatura. Les interessades s’hauran de dirigir a l’Ajuntament de Calella on se’ls facilitarà el contacte dels responsables de l’entitat. S’han de complir una sèrie de requisits, que ha detallat Castellà: “Tenir entre 16 i 18 anys, i ser filla de Calella o portar aquí dos anys de residència. Tenir molta il·lusió i ganes”, ha indicat.

L’associació del Pubillatge de Calella exposa que tenen cobertes amb candidatura les figures de l’Hereu, la Pubilleta i l’Hereuet, però que estan obert a rebre’n d’altres perquè la pròxima promoció tingui una representació més àmplia.

L’elecció del Pubillatge es farà després de Festa Major de la Minerva

Per primer cop en gairebé 60 anys, l’elecció del Pubillatge de Calella no es farà en el marc de la Festa Major de la Minerva. I ha estat a contracor de l’associació. S’han hagut d’adaptar al nou calendari del Foment de les Tradicions Catalanes, que ha fixat el certamen nacional pel cap de setmana del 22 al 24 de setembre. Els nous Pubilla i Hereu de Catalunya es decidiran a la població de Santa Pau, a la Garrotxa.

Hi podran participar els actuals representants del Pubillatge de Calella. No ho haguéssin pogut fer si s’hagués fet el relleu en les dates habituals.

“Aquest any fan l’elecció nacional els mateixos dies de la nostra Festa Major, i ens hem hagut d’adaptar i moure la data de comiat dels representants actuals i l’elecció dels pròxims al 7 d’octubre. Si ho féssin quan ens correspon, els representants calellencs no s’hi podrien presentar, quan aquest és un dels nostres objectius”, ha dit Castellà.

L’endarreriment de l’elecció del Pubillatge de Calella al cap de setmana del 7 d’octubre també dona més marge a l’entitat local per recollir candidatures que assegurin, almenys, les quatre figures principals: la Pubilla, l’Hereu, la Pubilleta i l’Hereuet.

 

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a la presidenta de l’Associació del Pubillatge de Calella, Adela Castellà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *