Esquerra Republicana demana un canvi d’usos pel Museu del Turisme

MUTUR 20221207

El dia 9 de Gener de 2016 es va inaugurar el Museu del Turisme a Calella, subvencionat en part pels fons FEDER, que condicionaven tenir oberta la instal·lació durant cinc anys. Des d’Esquerra Republicana, sempre es van mostrar crítics amb el museu, al·legant que hi havia altres espais i monuments de la ciutat que requerien inversions. Ara, un cop acabat el bloqueig, demanen una reunió per tancar el MUTUR i donar cobertura a altres necessitats.

Esquerra Republicana demana reunir-se amb la resta de grups municipals per donar un nou ús al Museu del Turisme de Calella. Un cop acabats els cinc anys d’obertura obligatòria, que les subvencions dels fons FEDER posaven com a condició per invertir, els republicans van aprofitar l’últim ple municipal per preguntar sobre aquest espai.

La regidora Miriam Sellés, recorda que des del seu partit sempre van posar en dubte el projecte del MUTUR, i al·lega que hi havia altres espais de la ciutat que requerien una inversió en comptes de crear un nou equipament, del qual diu sempre han dubtat que tingués un retorn.

Prèviament a que l’equip de govern plantegés aquest projecte, ja hi havia al 2010 un pla museològic on s’evidenciava que hi havien altres instal·lacions culturals i expositives com podrien ser el museu arxiu o les torretes que nosaltres hauríem prioritzat. Hauríem fet aquesta inversió per poder dignificar i complementar aquests equipaments culturals en front a un equipament, el qual des del primer moment no vam tenir clar que tingués un retorn a la ciutat.

ERC afirma que Calella té necessitats a nivell d’espais pel que fa al teixit associatiu o fins i tot a nivell d’equipament municipal. Per aquesta mateixa raó, demanen consensuar un canvi d’ús del MUTUR, per destinar-lo a altres activitats.

El que demanaríem és asseure’ns i parlar entre tots per tal de decidir d’una manera consensuada si és interessant mantenir aquest equipament obert, que nosaltres pensem que no. Per tant, la resposta és que demanaríem que és tanqués i que es destinés aquest espai al que decidim d’una manera consensuada, ja sigui pel propi teixit associatiu, que te certes necessitats evidents a nivell d’espais, o fins i tot a nivell d’equipaments municipals.

Amb tot ,Sellés assegura no «renegar» del passat i reconeix la importància del turisme a la ciutat de Calella. Per això, des del grup republicà volen mantenir la col·lecció, però integrant-la, per exemple dins el museu arxiu, o crear una exposició itinerant. El que es qüestionen, diu, és si es necessari mantenir un equipament expositiu.

Ens sembla molt interessant tot el que recull. No reneguem del nostre passat i de la gran importància que ha tingut i té el turisme a la ciutat. És quelcom interessant de recollir i mantenir-lo com a col·lecció. El que plantegem és si es necessari un equipament expositiu amb aquesta fi. Creiem que es podria integrar dins el propi museu arxiu o, fins i tot, es podria crear una exposició itinerant.

La regidora afirma que des del seu partit tenen molt clara la necessitat d’espais per diferents equipaments de la ciutat, que necessiten noves ubicacions o ampliacions. Encara, admet, no hi ha cap proposta en ferm, però tenen clar que el MUTUR no és un espai prioritari per Calella. Per això, declara que entre tots els representants han de treballar i fer propostes per poder arribar a una alternativa consensuada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *