Famílies i professors del Salicrú reclamen a Ensenyament que es desdobli l’única línia de P3 del centre

Representants de l’AMPA del Salicrú, acompanyats de mestres de l’escola, s’han desplaçat aquest migdia a Mataró per traslladar la seva petició als Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme i a la conselleria d’Ensenyament. Reclamen que s’ampliï a dues línies l’actual oferta de places de P3, en consonància a l’increment del 18% de la demanda de places que s’ha registrat durant el recent procés de preinscripció per al curs 2016-2017.

L’AMPA de l’Escola Salicrú reclama una segona línia de P3 per al curs vinent. Durant el període de preinscripcions s’han rebut un total de 33 sol·licituds, que no es podran acceptar perquè el centre calellenc no té prou places per absorbir-les. De les 33, 14 són d’infants amb germans que ja estan dins l’escola i 19 són de noves famílies.

La reivindicació de la comunitat educativa ha arribat a través d’una carta que, aquest migdia, un grup de pares i mestres ha registrat als Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme. La missiva també va adreçada a la consellera Meritxell Ruiz.

“A Mataró ens hem trobat amb un grup de mestres i pares de l’Escola Joan Maragall d’Arenys, que més o menys estan en la mateixa situació, i hem anat junts a la seu dels Serveis Territorials on, cadascú per la seva banda, ha entrat per registre una carta on expressem el nostre malestar i la preocupació quant a la demanda de places per al curs 2016-2017”, ha relatat Laura Pagès, que s’ha desplaçat avui a Mataró.

L’Escola Salicrú ha tingut durant el període de preinscipcions per al curs vinent un augment del 18% de la demanda de places d’educació infantil de P3. Un increment que, segons Pagès, demostra que les famílies valoren i aposten pel seu projecte educatiu d’escola pública. “Que aquestes famílies no puguin entrar al nostre centre i hagin de buscar altres opcions, fins i tot d’altres poblacions, justifica ja la nostra lluita. Això també ens fa veure que l’escola pública està pujant, que tenim força i un projecte interessant. Amb la demanda que hi ha, és just que les famílies que ens triïn vinguin finalment al nostre centre”, ha afirmat Pagès.

L’AMPA del Salicrú reconeix que Ensenyament ampliarà amb una nova línia de P3 l’oferta del centre un cop es traslladi a la Fàbrica Llobet-Guri. No obstant això, lamenta que aquesta capacitat augmentada s’estigui perdent mentre s’avança en el procés, en què continuen a les actuals instal·lacions a la part alta de la Riera Capaspre.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Eva ha dit:

    Si tots els pares i mestres ens impliquéssim més, segur que aconseguiríem coses (baixada de ratios…) tot i la evident manca de pressupost.
    Però per desgràcia és més còmode quedar-se a casa criticant… o anar fent amb l’excusa eterna de que no hi ha recursos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *