“Framed” seguirà a Brusel·les el seu exitós recorregut internacional

L’òpera prima del director calellenc Marc Martínez Jordan ha estat seleccionada per a la secció oficial del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Brusel·les (BIFFF) on s’hi donen cita realitzadors consagrats del gènere de terror. A més, i després d’estrenar-se als Estats Units on ha recollit algun premi, la seva cinta es projectarà també al Festival de Cinema Fantàstic de Bilbao.

Marc Martínez Jordan ha tornat a visitar els estudis de Ràdio Calella TV després d’un mes de febrer intens i profitós, i molt esperançador per a la carrera d’aquest jove director, amb una filmografia interessant amb títols com Timothy, el seu projecte de final de carrera que va entrar a la secció oficial del Festival de Sitges.

Ara presenta Framed, una cinta de terror, amb moments d’autèntic gore i unes pinzellades d’humor que emmascaren una dura crítica sobre l’ús i l’abús pervers de les noves tecnologies. El protagonitzen un grup de joves, algunes cares conegudes de la petita pantalla, que es troben en una casa i en aquest punt es desencadena la història al més pur estil de les “home invasion movies”.

Després de l’estrena mundial a Molins de Rei, la cinta ha passat pel Boston Sci Fi i el Winter Film Awards de Nova York, a més de l’Arizona Underground Film Festival, on ha guanyat el premi a la millor pel·lícula de terror.

Al maig es veurà al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Brusel·les, on s’hi donen cita directors de la talla de Guillermo del Toro. Diu Martínez Jordan que serà una gran fita per aquesta pel·lícula, que ha produït el segell Creatures of the Dark.

A diferència del pas pels festivals nordamericans, el director calellenc sí té previst assistir a les projeccions de Brusel·les i la següent a Bilbao, per poder copsar així l’acollida que té entre el públic. Al marge dels certamens més especialitzats, hi ha confirmat un passi a Sant Cugat del Vallès, on es va rodar Framed. La data s’anunciarà en els pròxims dies.

En l’entrevista d’avui a l’Info Migdia, Martínez Jordán ha ressaltat el fons de crítica que fa amb Framed sobre el fenòmen de la viralitat a les xarxes socials i l’impacte en els joves. En aquest sentit, comparteix la idea que manté algunes similituds amb la història de Tesis d’Alejandro Amenábar; que jutnament amb La taronja mecànica de Kubrick han estat font d’inspiració.

Un calellenc que despunta en el món cinematogràfic, que fa uns anys ja va guanyar un Trofeu Torretes de Curts i que confia que més d’hora que tard pugui tornar a mostrar la seva feina aquí a casa seva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat