Una nova temporada d’èxit a la Via Brava de Calella

Descobrir Calella des d’un altre perspectiva és la proposta de la Via Brava que es va crear l’any 2015 i que enguany arriba a la cinquena edició sent una de les més crida l’atenció de tot el litoral de Catalunya. Es tracta d’un espai deliminat i dinamitzat on es pot practicar la natació en aigües obertes de forma segura, i que es complementa amb informació sobre la biodiversitat marina. I la de Calella és de les més riques pel fet que l’itinerari discorre per zones de roca i de sorra. Jordi Corominas, que és l’encarregat d’organitzar les activitats de descoberta, i conduïr-ne algunes, ha assegurat que aquí la resposta del públic és extraordinària i que acostumen a penjar el cartell de complet en totes les sessions programades. Ara en queden només cinc per acabar la temporada. Totes elles són gratuïtes i cal inscriure’s previament a la pàgina web viesbraves.com.

En una entrevista al programa La Ciutat, Corominas ha explicat que el públic és força heterogeni i als grups hi acostumen a tenir calellencs, turistes de proximitat i alguns estrangers.

El límit de les sessions és de 15 usuaris per guia, i Calella és una de les poblacions que segueix sent força líder. La majoria torna, i això és molt gratificant perquè ve gent tant de l’altra punta de Catalunya com de Calella mateix. Aquest any també hem tingut anglesos i irlandesos, principalment. S’ha notat més presència de públic estanger.

Les sessions es fan cada dimecres a la tarda i els dissabtes al matí. El 31 de juliol se’n farà una d’iniciació a la natació en aigües obertes, i de cara a l’agost n’hi ha quatre programades: de natació guiada (dissabte 3 d’agost), d’eco-swimming (10 d’agost) i d’snorkeling guiat (dissabtes 10 i 24 d’agost).

Aquestes últimes les condueix una biòloga marina que aprofita l’itinerari de descoberta per explicar com és l’ecosistema que hi ha a la zona de la Roca Grossa.

Calella té un ecosistema força peculiar perquè aquí hi ha la principal reserva de corbs marins. És una zona poc coneguda però molt rica quant a varietat de peixos, i això és perquè té molta roca combinada amb un fons sorrenc. Aquí expliquem que de fa molts anys hi ha muscleres.

El dinamitzador de la Via Brava de Calella ha dit que la temporada està funcionant molt bé i que gairebé no han hagut de témer per la presència de meduses.

L’assistència és gratuïta però cal inscripció prèvia i pagar 5 euros de fiança, que es retornen en el moment d’iniciar la sessió. D’aquesta manera, l’organització s’assegura que totes les places es cobreixen i no es queda gent fora. Tota la informació està disponible a la web viabrava.com.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *