Genoveva Castells: “El principi actiu del Dalsy no està desproveït”

La propietària de la farmàcia Castells de Calella ha minimitzat l’impacte de la retirada de la marca d’antiinflamatori infantil per un error en el prospecte d’alguns lots que encara no havien arribat a les farmàcies. Una decisió de l’Agència Espanyola del Medicament que s’ha fet pública en les últimes hores i que afecta a un dels medicaments segurament més receptats pels pediatres per tractar problemes com la febre, el mal de cap o els processos gripals. No és altra cosa que un Ibuprofè infantil en xarop, de gust dolç i afruitat.

Genoveva Castells ha aclarit que les propietats del Dalsy estan cobertes amb fàrmacs d’altres marques.

No hi ha cap motiu d’alarma, tan sols és una marca. El seu principi actiu no està desproveït. No hi ha Dalsy però sí tenim altres marques iguals a la venda (…) Quan es va detectar l’error en el prospecte imprès –en comptes d’indicar-hi 100 mil·ligrams hi posava 200 mil·ligrams– ràpidament es va retirar, però el producte estava en condicions. Cap dels lots va arribar a vendre’s a la població general.

Va ser el laboratori que el fabrica, BGP products Operation, qui va optar per retirar-lo en adonar-se de l’error. La farmacèutica calellenca ha recordat que tots els medicaments han de passar controls i registres sanitaris molt exhaustius.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat