Gomis vol tornar a liderar el projecte de Ciutadans per a les municipals del 2023

Arxiu

Guillermo Gomis ha confirmat la seva voluntat de tornar a encapçalar la llista de Ciutadans per a les eleccions municipals del 2023. L’únic regidor que la formació taronja ha tingut a l’Ajuntament de Calella ha assegurat que si compte amb el suport de l’agrupació local i la del partit, tornarà a liderar una llista amb “sentit de ciutat” i amb “polítiques reals” que deixin de banda el procés. Ho farà, malgrat reconèixer la delicada situació que travessa el partit a nivell nacional i després d’un mandat que, diu, està sent molt complicat i on en molts moments se l’ha assenyalat.

El portaveu de Ciutadans al consistori, Guillermo Gomis, ha passat aquest matí pel programa La Ciutat on ha confirmat que li agradaria tornar-se a presentar com a candidat per a les municipals. També ha volgut desmarcar-se de la crispació que atorguen molts cops al seu partit. Assegura que durant aquest mandat Ciutadans ha estat clau en molts moments, aportant el vot útil que reclamaven en les darreres municipals.

Hem fet passos importants aquí Calella. Hem demostrat que no som el partit que sempre busca l’enfrontament, la crispació… Nosaltres hem treballat per la ciutat i hem estat decisius en molts moments. Ens vam presentar com el vot útil i hem estat el vot útil. (…) A mi m’agradaria tornar a encapçalar la candidatura de Ciutadans sempre que tingui el suport de l’agrupació local i del partit.

Encara en clau electoral, Gomis ha aplaudit la decisió de l’alcaldessa de postular-se a la reelecció. Assegura que té tota la legitimitat per fer-ho, donat les circumstàncies d’aquest mandat i amb projectes per executar. També ha apuntat que el pas al costat del portaveu del Govern, Josep Torres, suposarà la pèrdua d’un gran regidor pel Ple Municipal.

En un altre ordre de qüestions, el portaveu de Ciutadans també s’ha referit al servei de neteja viària que presta l’empresa concessionària Urbaser. Assegura que l‘auditoria no ha solucionat res i que la ciutat està bruta. Amb tot, però, Gomis, també assenyala a una part de la ciutadania com a responsables. I apel·la a la responsabilitat de tots per mantenir la ciutat neta.

L’auditoria no ha descobert res que no sabéssim. Incompliments per mancances de personal, actes… El més important és que la ciutat continua bruta, havent fet o no una auditoria. Hem de conscienciar a la gent que tingui neta la ciutat i que el servei de neteja ho mantingui. Jo considero que ara l’Ajuntament hauria d’exigir a Urbaser el compliment al 100% del contracte.

En relació a la necessitat de contractar un tècnic que coordini les accions en matèria de medi ambient, una plaça que continua vacant, Gomis ha assegurat que comportaria una millora pel municipi.

I en referència a la consulta sobre la platja de gossos, Gomis preveu que s’imposi el sí. De fet, Ciutadans ja duia la proposta en el seu programa electoral. La volien ubicar davant del camp de futbol de mar. Ara, però, després de parlar amb els empresaris ubicats en aquell sector, consideren que els perjudicaria i no ho veuen com la millor ubicació.

Nosaltres contemplàvem l’opció de col·locar-la al davant camp de futbol, perquè és una zona que en teoria no molesta a ningú. Però ara els del Water Sports sembla que els hi molestaria, als dels restaurants també… Per tant haurem de buscar el millor lloc perquè la nostra platja és molt gran i jo crec que sortirà el sí.

Pel que fa a la possibilitat de canviar els passos a nivell i soterrats de Renfe, Gomis ha reconegut que les negociacions amb Adif no seran una tasca senzilla i que el consistori haurà de pressionar molt.

Pactar amb Adif és complicat. El que és seu, és seu i caldrà que el Govern pressioni perquè els arregli. S’ha d’arreglar això, no poden continuar aquests passos com estan.

El regidor de Ciutadans també es mira amb escepticisme el trasllat de la via del tren a l’interior. Per una part reconeix que ajudaria a alliberar la façana marítima de Calella, però també considera que seria un greuge per la centralitat que té ara mateix l’estació.

Recupera l’entrevista al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *