Gordillo: “S’ha fet un judici paral·lel duríssim i inacceptable en un estat de dret”

GORDILLO 1 20230127

El jutge no ha decretat mesures cautelars per al periodista calellenc Saül Gordillo, que ahir va declarar per l’acusació de presumpta agressió sexual contra una treballadora del Principal –el mitjà que dirigia–, la nit de l’1 de desembre a la Sala Apolo. A la sortida, Gordillo va mostrar-se convençut en l’acció de la justícia perquè –segons va assegurar– les imatges demostren que és innocent. I va dir que ha estat víctima d’un judici paral·lel.

Davant els mitjans, en sortir de la Ciutat de la Justícia, Saül Gordillo va defensar la seva innocència criticant el “judici paral·lel innacceptable” que s’ha fet sobre el seu cas.

Surto alleugit i satisfet d’haver-me pogut explicar davant el jutge. Crec que s’ha fet un judici paral·lel duríssim i innaceptable en un estat de dret. Lamento que no s’hagi respectat la meva presumpció d’innocència i que gent rellevant no ho hagi respectat aquest dret que té qualsevol ciutadà. Confio, a partir d’unes imatges que són explícites i contundents, en l’acció de la justícia. I estic convençut que el temps demostrarà que soc innocent.

El periodista va declarar ahir al jutjat d’instrucció número 6 de Barcelona, així com també la primera de les dues denunciants, una periodista del Principal contra el que llavors era el seu cap. Els vídeos de l’interior de la discoteca no es van visionar durant les declaracions, tot i que els advocats van preguntar per les escenes que s’hi veuen. Tots dos constaten que són prou nítides, però en fan una interpretació oposada.

Noemí Martí, advocada de l’acusació:

Ha tingut la gosadia de voler-se presentar com la víctima, quan no és ell. Això no s’hauria de prendre de vista. La víctima és la que ha vingut primer i ha denunciat, ella és la víctima. I ha vingut a dir que la culpa la tindria el Codi Penal, que sanciona els fets (…) Les imatges avalen els fets que ha denunciat la meva clienta i, evidentment, no va haver-hi cap mena de consentiment.

Carles Monguilot, advocat de Saül Gordillo:

A les imatges es veu una escena lúdica, divertida, on persones adultes estan interactuant en una situació totalment aliena al Codi Penal. Si la pregunta és si hi va haver algun tocament de caire sexual no consentit, en absolut. La interpretació lògica, també del nou Codi Penal que diu que s’han de tenir en compte les circumstàncies del moment i del fet, això demostra, per mi i qualsevol persona que vegi les imatges, arriba a la conclusió que va consentir.

Aquesta no és l’única denúncia contra l’exdirector del Principal, que el mes vinent haurà de declarar per una segona causa de presumpta agressió sexual amb submissió química, la mateixa nit de l’1 de desembre. Aquesta l’instrueix un Jutjat de Badalona per uns fets que haurien passat fora de la discoteca. El mitjà va destituïr Saül Gordillo com a director arran de les dues denúncies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *