Govern Municipal i ICV topen en l’anàlisi urbanística sobre l’aparcament Hospital 2

hospital2-3

Convocada la sessió ordinària del Ple Municipal corresponent al mes de febrer per aquesta tarda, amb 11 punts inclosos en l’ordre del dia. Dos tenen a veure amb el plantejament urbanístic d’espais concrets de la ciutat. L’executiu de Montserrat Candini portarà a aprovació el canvi de qualificació dels terrenys de l’aparcament Hospital 2 que obri la possibilitat futura d’ampliar el Sant Jaume. Per contra, ICV demana una moratòria en totes les llicències urbanístiques per repensar amb tranquil·litat però sense dilació les necessitats i utilitats de futur d’aquesta i altres dues bosses d’aparcament de la ciutat.

El regidor portaveu d’ICV, Sebastián Tejada, explicava a l’Info Migdia que les tres àrees d’aparcament sobre les quals es fa la proposta de suspensió de llicències -Hospital 2, Mercat 2 i Roser- s’han escollit per la seva situació estratègica. Coincideix amb l’executiu local sobre la possibilitat de vincular-ho a les necessitats futures del centre hospitalari, però no en la derivada comercial.

Estan a prop de l’hospital i podrien ser un espai per complementar les necessitats d’un hospital que podria evolucionar creixent. També estan al voltant de la NII, que serà qualitativament molt diferent de que és ara. I estan en unes zones que podrien ser interessants de cara a instal·lacions comercials, no especialment desitjades.

Des d’ICV s’assegura que la proposta de bloquejar urbanísticament, amb caràcter temporal, aquests tres espais no es fa amb un objectiu concret. Sí que Tejada admet que li resulta “temptadora” la possibilitat de construir habitatge social a l’aparcament del Roser.

En relació al servei públic de salut, el grup municipal del PSC porta a ple una moció per exigir al CatSalut la millora de les infraestructures i dels recursos humans del centre hospitalari calellenc.

A banda d’aquest assumpte, en el ple d’avui es portarà a aprovació el nou Pla Intermunicipal de Drogodependències de l’Alt Maresme i la modificació del pressupost municipal d’aquest 2019. Vinculat amb aquest últim punt, ICV i la CUP han consensuat una proposta de resolució perquè es convoqui de forma extraordinària i urgent la Junta General de RCTV per al nomenament provisional de la direcció i la resta de càrrecs principals de l’empresa; i així mateix aprovar l’activació de la convocatòria de la plaça per cobrir la vacant.

La CUP, de la seva banda, signa altres dues mocions en solitari: demana la democratització del pressupost de Gestvia i de suport i adhesió de l’Ajuntament a la vaga feminista del 8M.

Ràdio Calella TV retransmetrà en directe la sessió ordinària del Ple Municipal, a partir de les 18:30h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat