Grima (Cultura i Fires): “Volem que la ciutat no pari des de Sant Jordi fins el Nadal”

Clara aposta del govern municipal per significar Calella com a “capital” cultural i de lleure. El tinent d’Alcaldia de Cultura i Fires, Josep Grima, ha confirmat la celebració de l’Oktoberfest – en dates encara per concretar – i que s’està en converses amb l’organització del festival Cultura Viva de música jamaicana. Dos esdeveniments als que s’hi sumarà el Firatast, una mostra gastronòmica de producte local que se celebrarà el cap de setmana del 17 al 19 de maig a la plaça del brollador del Parc Dalmau. En declaracions al programa LA CIUTAT, Grima ha reconegut la voluntat de farcir l’agenda d’activitats perquè sempre hi hagi alguna proposta interessant a fer a Calella entre els mesos d’abril i gener.

El tinent d’Alcaldia de Cultura i Fires, Josep Grima, es fixa el repte d’omplir d’activitat tots els caps de setmana, d’abril a gener. Vol una Calella que desbordi de propostes culturals i de lleure per a tots els públics i que això l’acabi significant. Ho ha dit en una entrevista al programa LA CIUTAT.

La nostra intenció és que de Sant Jordi i fins el Nadal, la ciutat no pari cap cap de setmana. Que hi hagi activitats sempre, és l’aposta per la continuïtat.

Grima ha celebrat la notícia de la continuïtat de la festa de la cervesa que avançava ahir Ràdio Calella TV, a l’espera que s’oficialitzi l’adjudicació de l’organització i gestió de l’Oktoberfest a l’agència Viajes Tauro. Ha explicat que encara no hi ha les dates tancades però que no se solaparà amb l’IRONMAN del primer diumenge del mes d’octubre. La possible coincidència amb l’esdeveniment esportiu va detonar les relacions amb W2M, fins al punt que l’operadora va decidir traslladar-se a Santa Susanna. Això ha obert l’oportunitat, segons Grima, de replantejar la cita i que torni a connectar amb el públic local.

Hem volgut fer un esdeveniment amb un element molt important: recuperar l’essència de l’Oktoberfest per la gent de Calella. És evident que han de venir bandes i gent de fora, i que això allarga la temporada turística, però pensem en la gent d’aquí. I això ha quedat molt ben reflectit amb l’empresa que ha guanyat el concurs.

La carpeta que tampoc està tancada és la del Cultura Viva, el festival de música jamaicana que va néixer a Calella i ha portat les actuacions d’artistes internacionals de primera línia. Grima ha reconegut converses amb l’organització amb la voluntat que hi hagi edició del 2024, però obre la porta a un nou format i canviar-ne la ubicació.

És veritat que ens estem replantejant la ubicació del festival Cultura Viva. Hem traslladat a la organització la nostra voluntat que es continuï fent, fins i tot ampliar la nostra col·laboració econòmica, potser canviant-ne el format. Ho hem d’acabar de mirar.

L’Ajuntament de Calella ha presentat aquest matí una nova cita del calendari firal local amb una mostra gastronòmica de producte local, que se celebrarà a la plaça del brollador del Parc Dalmau, el cap de setmana del 17 al 19 de maig, i amb la col·laboració de l’associació de comerciants Calella Centre Comercial.

Grima adverteix del perill que l’extrema dreta capitalitzi el debat sobre la immigració

El portaveu del grup municipal de Junts i membre de la candidatura encapçalada per Carles Puigdemont a les eleccions del 12M, ha posat de relleu la importància que els partits democràtics abordin obertament el debat sobre la immigració, de manera rigorosa i respectuosa, per impedir que l’extrema dreta propagui i aconsegueixi fer calar un discurs que – segons adverteix – atempta contra els drets fonamentals.

Josep Grima ha explicat que el seu partit va demanar el traspàs de competències en matèria d’immigració en el marc de la negociació amb el govern de Pedro Sánchez davant la situació social a Catalunya que ha descrit així al programa LA CIUTAT.

A Catalunya hi ha el 23% de la població immigrant de tot l’Estat espanyol, 1,3 milions de persones. En l’última onada provinent de les Illes Canàries, van arribar a Catalunya 2.000 persones, tres vegades més que Andalusia i cinc més que a Madrid. Amb quins criteris es fa aquesta distribució? Hem d’obrir aquesta carpeta per obtenir les competències perquè ara mateix hi ha molta opacitat per part de l’Estat espanyol.

El traspàs de la gestió d’immigració formava part dels acords entre Junts i el govern de Pedro Sánchez per l’aprovació dels pressupostos de l’Estat del 2024 i que finalment han quedat en un no-res. El portaveu municipal de Calella ha subratllat que cal desvincular aquest debat de la seguretat i la multireincidència que ha abanderat el seu partit en els últims mesos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *