Romero (PSC): “Lluitarem perquè hi hagi una partida pressupostària per iniciar els treballs”

VISITA PSC HOSPITAL 1 20221118

El PSC demana partides concretes que donin solidesa a l’anunci d’ampliació de l’Hospital Sant Jaume de Calella, ara fa dos anys, per part de l’actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la llavors consellera de Salut, Alba Vergés. La portaveu parlamentària, Alícia Romero, la representant socialista a la comissió de Salut del Parlament, Assumpta Escarp, la diputada Elena Díaz, a més de l’alcalde de Pineda de Mar i els regidors socialistes a l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando i Soufian Laroussi, s’han reunit aquest matí amb la direcció i amb els representants dels treballadors, de forma separada, per prendre el pols a la situació que es viu a la infraestructura que dona cobertura a l’àrea compresa entre les poblacions de Canet de Mar i Tordera. “Coneixem la situació deficitària de l’hospital de Calella, la pressió i les dificultats que tenen els professionals”, ha dit Romero en sortir de la reunió, amb el compromís de traslladar les reclamacions dels últims i la urgència de l’ampliació de les instal·lacions a la taula de negociació del pressupost de la Generalitat del 2023. “El Govern té 33 diputats però en necessita 68 per aprovar-los”, ha recordat la portaveu del PSC, qui ha assegurat que el projecte de nou Sant Jaume serà un dels assumptes que hi portaran.

El PSC fa un diagnòstic crític de la situació en la que es troba l’hospital comarcal Sant Jaume, amb un infrafinançament endèmic agreujat per la crisi postpandèmia. Així ho han constatat aquest matí després de tornar-se a reunir amb la direcció i els representants dels treballadors, escèptics també amb el calendari anunciat per dur a terme l’ampliació de les instal·lacions que el president Aragonès va anunciar el novembre del 2020.

A les portes del centre, la portaveu parlamentària del PSC, la mataronina Alícia Romero, ha recordat que van esmenar sense èxit el pressupost de la Generalitat del 2022 perquè es comprometés una partida per al projecte i que ho tornaran a intentar per al 2023. Sinó – ha dit –, l’anunci continuarà sent una simple promesa.

Posar uns recursos per iniciar els treballs, que vol dir el projecte, és senzill. No demanem obra perquè s’han de fer uns passos previs a l’Ajuntament, però és important que hi hagi la partida de l’hospital i que sigui una realitat, amb un calendari efectiu, no el que hi ha ara que és una promesa sense més.

La representant socialista a la Comissió de Salut del Parlament, Assumpta Escarp, ha reclamat compromís efectiu per posar al dia una infraestructura obsoleta – ha dit – que serveixi per millorar l’atenció a l’usuari i garanteixi unes condicions dignes i racionals als professionals que hi treballen.

Hem fet diverses iniciatives demanant l’ampliació de l’hospital i el compliment del PowerPoint, diria jo. Es va fer un projecte i es va ensenyar, però demanem que es compleixi.

Escarp ha denunciat que el Departament de Salut no aporta els recursos necessaris per al Sant Jaume i que tampoc s’atenen les reivindicacions laborals i retributives dels professionals, que tornen a amenaçar amb anar a la vaga. Alerta que cal entomar la problemàtica de la falta de metges com a conseqüència de la fuga de professionals que busquen altres llocs on estan més ben pagats. I posa aquest exemple:

Com ens deia el comitè d’empresa, molta gent vol marxar a un altre lloc per tenir una retribució més digna, entre d’altres coses. Per exemple, un MIR R1 o R2 cobra 1.200 euros al mes amb sis anys de carrera i un o dos d’especialitat. Així no anem enlloc.

Des del PSC s’assegura que la Salut és una prioritat per al partit i que així ho faran palès en la negociació pressupostària amb el clar objectiu de garantir la qualitat i l’equitat territorial, amb especial atenció a les necessitats dels professionals perquè “són la baula més feble del sistema”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *