IC-V farà un prec al Ple per treballar conjuntament la mobilitat a la comarca

carretera-nacional-2-mataro-km649-777x437

El grup d’Iniciativa per Catalunya-Verds vol aprofitar els dos mesos que hi ha de coll per ratificar el “Pacte per a la Mobilitat del Maresme” per fer-hi aportacions.

Sebastian Tejada, regidor portaveu del grup municipal d’Iniciativa i també conseller del Consell Comarcal del Maresme, ha explicat que al proper Ple hi entraran una proposta per crear un grup de treball que faci aportacions al “Pacte per la Mobilitat”.És un moment de fer una ràpida revisió de tot el pacte i decidir conjuntament tots els grups municipals si cal fer alguna aportació. No seria lògic deixar passar aquesta oportunitat. Ho proposaré al Ple i crec que no tindrem cap problema per arribar a un acord i discutir les properes setmanes tots els aspectes que considerem oportuns. Faré un prec i imagino que tothom hi estarà d’acord“.

Tejada posa en dubte que el Pacte es materialitzi, ja que està subjecte a l’arribada de 400 milions d’euros provinents de l’Estat, i veu difícil que es faci la transferència. I va més enllà indicant que els 200 milions d’euros que hi ha de posar la Generalitat no estan pressupostats per al 2017. Tejada: “Que es deixi per d’aquí dos mesos fer definitiu el pacte ja deixa entreveure que l’any que ve només es podrà fer alguna acció petita. Les relacions entre el govern central i la Generalitat són dolentes -i ja hem tingut una transferència de 98 milions d’euros arran del traspàs a la Generalitat de la N-II i la Generalitat se’ls ha gastat en una cosa diferent a la mobilitat-. I els altres 236 milions calq ue la Generalitat demostri la seva voluntat amb partides pressupostàries, cosa que de moment no veiem“.

Tejada ha dit que es pot estudiar la possibilitat de crear un accés al sud de Calella cap a l’autopista C-32.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *