ICV mostra la seva preocupació per l’”excessiva rotació” d’agents de la Policia Local

Imatge d'arxiu

El regidor Sebastián Tejada demana al tinent d’Alcaldia de Seguretat i al cap de la Policia Local que s’avaluïn els motius i es plantegin solucions a la inestabilitat de la plantilla del cos, la qual cosa –adverteix– està repercutint en la seva productivitat al servei de la població. En una entrevista a l’Info Migdia ha argumentat la preocupació per l’”excessiva rotació d’agents” que ja va manifestar en la sessió del Ple Municipal de dilluns, quan va dir que “hi ha agents sense la preparació adequada patrullant al carrer”.

Des del partit ecosocialista s’exposa que la plantilla de la Policia Local, aproximadament d’una quarantena d’agents més els comandaments, no està consolidada com seria desitjable. Sebastián Tejada ha relatat que una part significativa d’agents marxen abans de complir dos anys al cos “buscant llocs més atractius” i que això incideix negativament en el servei.

“Segurament hi ha temporades on el treball és feixuc i complicat, hi ha molta pressió, i això no la fa massa atractiva. Hi ha policies que venen a Calella però no resisteixen tot el temps i marxen. No volem dir que Calella sigui un mal destí, senzillament que hi ha massa mobilitat quan l’interessant és que els policies s’arrelin i coneguin bé la ciutat i, en definitiva, acabin sent més productius”, ha exposat.

Davant d’això, Tejada ha reiterat que cal abordar la qüestió i plantejar mesures correctores, tot i que no siguin fàcils ni simples. I ha posat sobre la taula que la contractació de policies auxiliars és una altra circumstància que afecta a la prestació del servei. Són agents que no han rebut la formació de policia i que no poden anar armats ni patrullar en solitari. Diu Tejada que la fluctuació de població que hi ha a Calella al llarg de l’any, especialment per l’arribada de turistes a l’estiu, permet fer aquestes contractacions. Però hi veu inconvenients.

“Un policia auxiliar t’ajuda i et soluciona part del problema, però tampoc garanteix que pugui fer la feina d’un policia complert. Tornem a tenir una situació de baixa productivitat. D’una banda no pot anar sol perquè no pot fer totes les feines d’un policia normal i de l’altra, ha d’anar acompanyat”, ha assenyalat.

En la sessió del Ple Municipal de dilluns, el regidor d’ICV també va demanar la revisió de l’actual valoració de llocs de treball dels treballadors de l’Ajuntament de Calella.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Sebastián Tejada, d’ICV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *