Llum verd a la vacunació dels menors d’entre 5 i 11 anys

Arxiu
Arxiu

A partir del 13 de desembre, Espanya rebrà una remesa de 3,3 milions de dosis de la vacuna pediàtrica contra la Covid de la farmacèutica Pfizer per iniciar la campanya d’immunització dels infants d’entre 5 i 11 anys. És el col·lectiu que encara no està protegit i en el qual s’ha disparat la incidència, amb una mitjana de 390 casos per cada 100.000 habitants, respecte els 234 de la general. La Comissió de Salut Pública que reuneix als tècnics de les comunitats autònomes i del Ministeri de Sanitat ha aprovat aquest matí la vacunació. Cada territori decidirà com, quan i on s’administraran les dosis.

Els infants d’entre 5 i 11 anys que es vacunin contra la Covid no rebran la mateixa dosi que els majors de 12 anys i els adults, sinó una tercera part. Aproximadament, uns 10 micrograms del fàrmac contra el virus.

També les comunitats autònomes decidiran si la vacunació comença pels infants més vulnerables o es fa per trams d’edat.

A finals de novembre, l’Agència Europea del Medicament va donar el vistiplau a l’administració del sèrum desenvolupat per BioNTech i Pfizer als menors de 12 anys, com ja fa temps que passa als Estats Units i el Canadà. França també ha recomanat les injeccions per als nens i nenes. Donades les conseqüències de la malaltia entre el col·ectiu, que acostumen a presentar-se de forma lleu, la immunització infantil a Espanya no és urgent però sí important per tal d’avançar en la protecció del grup i disminuir la circulació del virus o l’aparició de noves variants.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat