Ja es poden consultar on-line revistes antigues de Calella

Revistes antigues de Calella i el Dietari de la Biblioteca ja es poden consultar on-line, a través d’internet. S’hi poden trobar articles i notícies publicats abans de la Guerra del 36.

Concretament hi trobarem l’antiga revista «Capaspre» de Calella, publicada entre l’any 1933 i 1936. També la revista «El Front» publicada l’any 1934, i la revista «Recull» de 1931 i 1932. I una de més viva en la memòria dels calellencs com és la revista «Estela», que ha publicat notícies de Calella des de l’any 1946 fins fa just tres anys, quan l’any 2012 es va deixar de publicar. I recentment també s’hi ha incorporat el «Dietari de la Biblioteca Popular de Calella» en dates des de l’any 1931 al 1955.

La directora de la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça de Calella, Dolors Llavall, ha explicat què són els dietaris de biblioteca:  “Cada dia, a més de deixar escrita la rutina diària de la feina, també deixaven constància dels fets ocorreguts que han esdevingut testimoni de la vida d’aquella època

Dolors Llavall ha explicat que al 1931 la bibliotecària que va inaugurar la Biblioteca es deia Maria Lluïsa Ribes, una persona que va treballar fins als 70 anys. L’última etapa la va passar com a directora de la Biblioteca Infantil de Santa Creu de Barcelona, i va ser important perquè va introduir l’hora del conte a les biblioteques.

Tots els articles estan agrupats dins l’apartat «Trencadís» a la web de la xarxa de biblioteques de la província de Barcelona. Els llibres de la Biblioteca es busquen al catàleg (aladi.diba.cat). Dins la pestanya «recursos» hi ha l’enllaç «Trencadís». Dolors Llavall ha explicat que si es fa una cerca a Google amb la paraula «trencadís» també surt aquest catàleg de fons locals digitalitzats. Aquesta paraula engloba llibres i revistes digitalitzats que es poden consultar en línia. No es necessita tenir la revista en paper.

La digitalització dels documents l’ha portat a terme la Diputació de Barcelona, a partir del treball previ de la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *