La primavera floreix a Calella

Convertir Calella en un gran jardí a l’aire lliure és la voluntat de l’Ajuntament amb la pròxima i renovada edició del Moments de Flors, que se celebrarà aquest cap de setmana del 25 i 26 de maig. Les decoracions que havien guarnit l’interior de cases i edificis públics sortiran a l’exterior, omplint balcons i façanes perquè l’esplendor de la primavera es pugui veure tot passejant per la ciutat. Hi haurà vint espais decorats – que s’han localitzat sobre el mapa en el llibret que s’ha distribuït en els últims dies – i a aquests cal sumar-hi totes les botigues, bars, restaurants i hotels que també s’han engrescat. Es fa una crida perquè totes les calellenques i calellencs posin flors i plantes a casa seva.

Que no s’hagi d’entrar en cap casa ni equipament municipal per contemplar la bellesa de les flors i les plantes que llueixen com mai per primavera. Treure-les al carrer, cobrint façanes i omplint balcons, és el nou model del Moments de Flors que arriba aquest cap de setmana a Calella, escampant-se per una vintena d’espais que es podran visitar dissabte 25 i diumenge 26 de maig. La ruta es podrà fer resseguint el mapa que s’inclou en el llibret que s’ha repartit aquests últimes dies.

Clica sobre la imatge per descarregar-te’l:

Marc Buch és l’alcalde de Calella

Volem que les decoracions es vegin des del carrer, que no faci falta entrar a les cases, i que el Moments de Flors es visqui a tot Calella i no només en punts concrets (…) Fem la proposta de sortir a l’aire lliure i incorporar altres espais que entenem que són importants a la ciutat.

El 20 espais decorats pel Moments de flors són:

🌸 Façana de Can Quadras
Abril Art Floral i Flordeblanc, de Pineda de Mar
🌼 Façana de Can Borràs
Floristeria Jardí, de Calella
🌸 Entrada del Museu del Turisme
Alumnes del Programa de Formació i Inserció i Pla de Transició de Treball d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, de Calella
🌼 Capella de Sant Quirze i Santa Julita
Sílvia Grau, artista multidisciplinària, de Pineda de Mar
🌸 Museu-Arxiu Municipal Josep M. Codina i Bagué
Associació de Bonsais Montnegre, de Calella
🌼 Façana de Can Saula
Aurica Estudi Floral, Floris Eva Arques i Montse Pifarré, de Pineda de Mar
🌸 Façana de Can Bartrina
Escola d’Art Floral Smilax, de Vilassar de Mar
🌼 Balcons de Can Campaneria i Can Nualart
Eliseupaisatgista, de Cardedeu
🌸 Escola Pia Sant Pere
Sílvia Grau, artista multidisciplinària, de Pineda de Mar
🌼 Can Prat
Escola d’Art Floral Smilax, de Vilassar de Mar
🌸 Balcons de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça Plaça
Associació Calella Artesana, de Calella
🌼 Balcons de Can Saleta (Hostal Vell)
IES Euclides, de Pineda de Mar
🌸 Balcons de l’Ajuntament Vell
Botànic Grup Floristes i Interioristes, de Pineda de Mar
🌼 Balcons de l’Ajuntament Nou
Botànic Grup Floristes i Interioristes, de Pineda de Mar
🌸 Façana de Can Basart
Floristeria Jardí, de Calella
🌼 Font de la Plaça de l’Ajuntament
Escola d’Art Pigment, de Calella
🌸 Balcó de la Sala Mozart
Floristeria Gloxinia, de Calella
🌼 Entrada del Parc Dalmau
Brigada de jardiners de l’Ajuntament
🌸 Font de La Plaça de l’Església
Bre Barcelona
🌼 Plaça del Mercat Municipal
Taller de flors per a la mainada

Respecte l’edició anterior del 2023, es recupera l’espai de Can Saula i s’incorporen al mapa les fonts de la Plaça de l’Ajuntament i de l’Església, la Plaça del Mercat Municipal, el balcó de la Sala Mozart i l’entrada del Parc Dalmau, a més de les façanes de Can Quadras i Can Bartrina.

No hi haurà decoracions al pati de la biblioteca i a Can Marré, ni tampoc al Far, perquè era un dels menys visitats durant el Moment de flors, tal com exposa l’alcalde Buch.

Com ajuntament hem d’optimitzar recursos, i el Far era l’espai menys visitat del Moments de flors. El que volem és concentrar totes actuacions al nucli urbà de Calella.

En diferents punts hi haurà actuacions musicals i també botigues, bars, restaurants i hotels tindran decoracions florals en aparadors i interiors per sumar-se a l’esdeveniment. Consulta el programa clicant aquí.

L’alcalde també anima a totes les calellenques i calellencs a participar-hi des de casa seva.

Demanaria la col·laboració ciutadana perquè tothom que tingui un balcó que doni a la via pública hi posi flors i plantes, algun element decoratiu, que ajudi a tenir una ciutat bonica i primaveral, però no només ara pel Moments de flors, sinó durant tot l’any.

Calella forma part del moviment de Viles Florides, que reconeix la tasca dels municipis per a la millora de l’espai urbà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *