L’atur puja a l’octubre, però es manté per sota des del 2016

Foto: El Punt Avui
Foto: El Punt Avui

La taxa de desocupació a Calella ha crescut poc més de dos punts respecte el mes de setembre del 2017, segons dades d’atur registrat que acaba de fer públiques el Consell Comarcal del Maresme a partir de l’estudi de l’Observatori de Desenvolupament Local.

1.255 calellencs i calellenques estan sense feina a la ciutat, 162 més que les comptabilitzades en finalitzar el mes de setembre. En termes interanuals, la taxa se situa quatre punts per sota del 2016.

Al conjunt del Maresme, la xifra de persones aturades va situar-se en les 26.627 fixant la taxa en el 13,03%. Les dones són el col·lectiu més afectat per l’atur, amb un diferencial respecte els homes de gairebé 4.000 persones. segueixen presentant més efectius aturats, amb 15.067, que els homes amb 11.560.

En la distribució de l’atur per grans sectors no hi ha canvis importants, de manera que el gran gruix segueix concentrat en el sector dels serveis. De tota manera, el sector on més ha augmentat l’atur en relació al setembre ha estat el primari.

Per municipis, Pineda de Mar continua encapçalant el rànquing d’atur, amb una afectació del 17,09% de les persones inscrites als serveis locals d’ocupació. El valor més baix s’ha registrat a Tiana, on l’atur només afecta al 6,66% dels veïns.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat