Jornada de donació de sang aquest cap de setmana a la Fàbrica Llobet

Prop de 200 persones necessiten sang cada dia a Catalunya. Per fer front a la demanada el banc de Sang i Teixits organitza una nova jornada de donació aquest cap de setmana a Calella. Serà dissabte i diumenge a la Polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri en horari de matí (10 a 14 h) i tarda (17 a 21 h). Encara hi ha lliteres disponibles per a diumenge que es poden reservar al web donarsang.gencat.cat.

Els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat. L’activitat quirúrgica ja s’ha normalitzat, però encara s’estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. És per això que es calcula que al voltant d’unes 173 persones necessiten sang cada dia als hospitals catalans. Els motius més freqüents pels quals una pacient pot necessitar transfusions són els càncers, les hemorràgies intestinals, els infarts, les fractures o malalties de la sang, com anèmies.

Per donar sang, cal apuntar-se al web donarsang.gencat.cat. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  •  Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *