Joventut Artística clou la temporada de teatre amateur amb la gala de lliurament de premis

Foto: Joventut Artística

Nou companyies del país han participat al Concurs de Teatre Amateur Premi Ciutat de Calella 2023 que es tancava diumenge passat amb la gala de lliurament de premis. El públic ha premiat la proposta de la Inestable Ceretana de Puigcerdà, la comèdia “Bojos per la pasta!”, i el jurat qualificador li ha atorgat el premi a la millor companyia; però el guardó al millor muntatge escènic ha estat per a la producció “La Pepa maca” de l’Elenc Artístic Arbocenc. 700 persones han omplert les butaques del Teatre Orfeó durant la temporada teatral amateur que es prepara per a celebrar les cinquanta edicions, l’any vinent, i amb el repte d’aconseguir atreure un públic més jove.

La Inestable Ceretana Grup de Teatre de Puigcerdà amb Bojos per la pasta! s’ha fet amb el favor del públic del 49è Concurs de Teatre Amateur Premi Ciutat de Calella, per davant d’altres produccions igualment premiades pel certamen calellenc com Codi Roig, del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, i La reina de la bellesa de Leenane, d’El Centru.

El premi al millor muntatge ha estat per La Pepa maca de l’Elenc Artístic Arbocenc, i el de millor companyia, per a la Inestable Ceretana Grup de Teatre de Puigcerdà per l’obra Bojos per la pasta!, que ha guanyat també els de millor direcció i millor actor principal, per a Xavier Puguillem.

El premi a la millor actriu principal s’ha concedit ex aequo per a Montse Estarlich i Cati Forcano, per l’obra La reina de la bellesa de Leenane. I els premis als papers secundaris han estat per a Jaume Valls per Codi Roig i Mercè Ribas per La Pepa maca.

Des de Joventut Artística es fa un molt bon balanç de la temporada teatral amateur, que ha comptat amb la participació de nou companyies del país i que han permès presentar una programació variada i per a tots els públics. Marc Comerma, vocal de la junta i membre del jurat, reconeix però que tanquen el concurs amb una assignatura pendent: atraure un públic més jove.

Haviem intentat fer una rebaixa de preu per a les persones menors de 25 anys, però a diferencia d’altres obres, quan hem aconseguit captar un públic més jove, en el concurs no ens n’hem ensortit i és l’assignatura que ens marquem com a pendent per l’any vinent.

D’entrada, es preveu mantenir aquesta tarifa especial per al públic juvenil, amb tiquets a meitat de preu. Amb tot, no es descarten altres fórmules per aconseguir que les butaques de l’Orfeó s’omplin amb un perfil d’espectador que sí se sent cridat a altres propostes que tira endavant Joventut Artística.

A punt d’estrena “Bojos pel bisturí”, la nova producció de Joventut Artística

El grup teatral calellenc estrenarà obra aquest pròxim mes de maig. Una comèdia d’embolics ambientada en la consulta d’un doctor que està a punt de donar una conferència, la més important de la seva carrera. Està assajant el seu discurs quan rep la visita inesperada d’una infermera amb la que va tenir una relació amorosa fa molts anys, fruit de la qual va tenir un fill. La consulta comença a omplir-se de gent: la seva esposa, un doctor, un mosso d’esquadra, un home gran que està ingressat a l’hospital, l’infermera i el fill. Els intents del protagonista per evitar una catàstrofe professional i personal desencadenarà un seguit de mentides on tothom s’hi veurà implicat. És una adaptació teatral de l’obra It runs in the family, de Ray Cooney.

És l’aposta que tenim pel mes de maig, durant tres caps de setmana en cartellera. Una obra dirigida per Assumpció Ortet i Martí Gelmà, amb onze personatges. És una comèdia molt divertida que pensem pot agradar molt al públic.

Bojos pel bisturí s’estrenarà el dissabte 6 de maig a l’Orfeó Calellenc, a les nou del vespre, amb entrades ja a la venda al portal de Joventut Artística. S’han programat un total de sis funcions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *