La Biblioteca presenta un llibre que explica la història de la corrupció a Espanya

Avui divendres, a les set del vespre, es presenta a la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça de Calella el llibre «Los Intocables. Pocos, poderosos e impunes».

índexEs tracta d’un llibre d’investigació, rigorós, que destapa les conjuntures que van afavorir el virus de la corrupció a Espanya, a través d’un exhaustiu estudi dels diversos centres del poder econòmic, financer, polític i mediàtic.

Els seus autors són Fèlix Martínez i Jordi Oliveres. Són periodistes i autors del llibre “¿Quién es Jordi Pujol?”. Ambdós tenen una extensa trajectòria professional en el món periodístic, i tots dos vindran a la presentació del llibre.

N’ha parlat la directora de Can Salvador de la Plaça, Dolors Llavall: “Tindrem als autors del llibre «Los Intocables».  Són Fèlix Martínez i Jordi Oliveres, dos periodistes que han estudiat el període de la Transició fins ara, i van explicant els centres de poder i com ha evolucionat la corrupció. El subtítol ja ho diu,  Pocos, poderosos e impunes. És un treball d’investigació important, que ha portat el seu temps, i penso que val la pena escoltar-los“.

En el llibre els autors han estudiat els diferents centres de poder econòmic, financer i polític, per posar en evidència que la crisi del 2008 va mostrar les mancances de la democràcia espanyola.

El llibre intenta respondre una pregunta: Si les elits polítiques, funcionarials, econòmiques i financeres no van canviar durant la Transició, ¿té sentit parlar de règim del 78 o el que està en qüestió és un model social pactat fa gairebé 80 anys, amb el final de la Segona República? La resposta… avui a la Biblioteca.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *