La Bruna: “Volem una pròrroga del desnonament per concretar l’alternativa per als residents”

Interior del CSO La Bruna, arxiu

El col·lectiu que gestiona el CSO La Bruna demana a l’Ajuntament que els ajudi a aturar el desnonament previst pel 6 de novembre fins que es garanteixi un sostre per a les persones que es quedaran al carrer. Volen així guanyar temps perquè des de Serveis Social es pugui assegurar uns mínims a la quarantena de persones que ara mateix viuen a l’antic Hostal La Gaviota, que està ocupat des de fa 4 anys i que en els últims temps s’ha centrat en cobrir situacions d’emergència habitacional. En declaracions al programa La Ciutat, una de les membres del col·lectiu ha explicat que a l’habitatge hi ha famílies amb infants, gent gran i persones que pateixen alguna discapacitat, i també 8 extutelats de la Generalitat de Catalunya.

La Bruna fa una crida al conjunt de la població perquè els doni suport i s’aconsegueixi una pròrroga del llançament de l’antic hostal, sobre el qual hi ha una ordre de desallotjament imminent. També reclamen la intervenció de l’administració perquè faci ús de la seva capacitat d’aturar-lo i així poder guanyar temps per trobar una alternativa habitacional a la quarantena de persones que hi viuen. Són declaracions d’Ariadna Llamas al programa La Ciutat.

Evidentment instem a Serveis Socials i l’administració pública de Calella a fer informes al jutge perquè tenen capacitat i per permetre que es doni la pròrroga i donar temps per concretar les alternatives.

Des del col·lectiu s’ha posat de relleu tot el treball que s’ha fet a La Bruna des de la seva obertura, ara farà quatre anys i en un primer moment com a projecte social i cultural autogestionat a Calella. Es mostren molt queixosos de l’abandonament que han sentit per part de l’Ajuntament a partir de la seva conversió en un habitatge d’emergència per a persones sense recursos i sense llar. “És una realitat sovint poc visible”, ha dit Llamas, qui ha criticat el tracte que van rebre durant el confinament.

Entre d’altres, la Bruna no té aigua, com és àmpliament conegut, i s’han fet moltes demandes a Serveis Socials i a l’Ajuntament per part nostra, partits o entitats per demanar un punt de subministrament d’aigua que no s’ha donat. Afegit que la PL ha amenaçat amb multa a persones que anaven a buscar-ne a la font o sortir la gent que treballa de manera informal, i han hagut de deixar de fer-ho.

La portaveu del centre autogestionat ha confirmat que fa temps que mantenen comunicació amb els Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella i que són coneixedors de la situació de precarietat i pobresa extrema dels seus residents. Que des d’aquesta setmana s’han posat en contacte per intentar trobar una solució a la problemàtica que es produirà si s’executa el desnonament. Llamas m’ha mostrat escèptica amb la voluntat del consistori per l’experiència que tenen amb el cas dels menors immigrants tutelats per la Generalitat de Catalunya.

Ara mateix estem fent gestions amb Serveis Socials principalment per recollir les demandes de la gent de l’habitatge per veure si és possible que vagin a viure en un altre lloc, tot i que no hi ha recursos (…) Sembla que hi ha la intenció, però esperem que no sigui una forma de fer veure que fem coses com ja va passar en el cas dels joves tutelats.

El col·lectiu assegura que miraran d’evitar el desnonament i per això demanen que la gent acudeixi a l’immoble del carrer Diputació per fer pinya quan arribi la comitiva judicial. No hi ha possibilitat d’arribar a un acord amb la propietat per aconseguir la cessió temporal perquè no hi tenen contacte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *