Xavier Amor confia que la justícia absolgui els dos regidors encausats pels fets del 2 d’octubre

amor a la ciutat

L’alcalde Pineda de Mar, Xavier Amor, ha demanat aquest matí respectar les decisions judicials amb relació a la petició de la Fiscalia de presó i inhabilitació per a dos regidors de Pineda per l’1-O. La Fiscalia de Delictes d’Odi va presentar dilluns el seu escrit de conclusions provisionals en el judici contra els dos regidors i el cap de la Policia Local de Pineda de Mar, acusats d’un presumpte delicte de coaccions amb l’agreujament de prevaliment de càrrec públic per com es va produir la sortida dels agents de la Policia Nacional allotjats en dos hotels de la cadena Checkin de la població per l’1 d’octubre. L’alcalde de Pineda, s’ha posicionat al costat dels seus companys i ha demanat respectar la presumpció d’innocència dels encausats. Amor també ha dit que el judici ha de servir per explicar-se i esclarir-ne els fets. Confia que, un cop jutjats, la justícia els absolgui.

En una entrevista al programa La Ciutat, Xavier Amor ha refermat el seu compromís amb el seu antic equip de govern, assegurant que aquella nit del 2 d’octubre del 2017 els seus regidors van actuar de la millor manera. Amor ha dit que l’objectiu del seu executiu era rebaixar la tensió als carrers de Pineda i això passava per la marxa dels cossos de seguretat.

En un poble tranquil com és Pineda, volíem evitar això, enfrontaments entre bandes, i així ho vam fer. Aquella nit va haver-hi una situació que es va treure de context. Aquests policies anaven a marxar el mateix dimarts. Però es van treure paraules i entrevistes de context i això ens ha portat a la situació on estem.

Xavier Amor ha reiterat el seu respecte per a les resolucions judicials i ha assegurat que col·laboraran en tot allò que se’ls requereixi. Alhora, també ha demanat respectar la presumpció d’innocència dels encausats. També assegura que si més regidors haguessin acudit aquella nit a l’hotel Checkin, la llista d’encausats seria més llarga.

Respecte a la justícia, col·laboració total i presumpció d’innocència, que esperem que al final pugui visualitzar-se amb la sentència ferma. El que han explicat jo penso que té fonament perquè tot això acabi bé.

Amor també ha dit que el judici ha de servir com una oportunitat per defensar-se i explicar-se. Confia que, un cop exposats els fets, la justícia els absolgui com ha fet justament avui amb un dels altres encausats pels fets de l’1-O, el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *