La Cambra de Comerç ofereix un servei de mediació entre llogaters i propietaris de locals

El personal i el lloguer són les dues despeses fixes amb més càrrega per als autònoms i les pimes catalanes, i el principal maldecap que han tingut i alguns encara tenen com a conseqüència de l’impacte de la Covid i les restriccions. La Cambra de Comerç, que va activar un projecte d’assessorament durant la primera onada de la pandèmia, ara ha presentat el Pla “Aixeca, Activa i Accelera el teu negoci”, estructurat en 8 àmbits temàtics i amb més de 50 productes i serveis per evitar que cap empresa tanqui. Entre ells, la renegociació de lloguers.

El servei s’adreça a empresaris i autònoms que vulguin negociar a la baixa el preu del lloguer dels locals on duen a terme la seva activitat. La medicació requereix d’entrada la predisposició de les dues parts –també del propietari del local–, perquè l’objectiu és que l’acord sigui beneficiós per a tothom. Ho ha explicat la presidenta de la Cambra de Comerç del Maresme, Mònica Masramon, en una entrevista al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV.

L’objectiu és abaixar el preu del lloguer. Una moratòria no serviria perquè al final s’ha de pagar les mensualitats. Busquem arribar a un acord perquè ningú hi perdi perquè també s’ha de ser conscient de la posició difícil que tenen els propietaris. És aquí on podem ajudar, sense haver d’acabar anant a un jutjat.

Les Cambres de Comerç de Catalunya destinen 10 milions d’euros al Pla “Aixeca, Activa i Accelera el teu negoci”, oferint serveis d’assessorament financer i empresarial, de digitalització o, en el pitjor dels casos, de cessament d’activitat. Es poden sol·licitar en línia i el temps de resposta per part del professional és d’un màxim de 48 hores.

La presidenta de la filal maresmenca ha confirmat que la crisi econòmica per la pandèmia ha contribuït a la destrucció d’empreses a la comarca. En relació a l’any passat, gairebé un miler; ara n’hi ha 11.673. Quant al nombre d’autònoms, la xifra pràcticament s’ha mantingut estable.

Al Maresme i fent la comparativa amb l’any passat, ha crescut el nombre d’autònoms el 0,6%, sobretot en els sectors serveis i de la construcció. L’atur també ha pujat el 25% a la comarca. I hem perdut 934 empreses.

La presidenta de la Cambra de Comerç del Maresme ha comentat que també ofereixen un servei d’assessorament per a empreses del sector turístic per presentar projectes susceptibles a acollir-se als ajuts del fons europeu extraordinari que la Comissió Europea ha aprovat per impulsar i reactivar l’economia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *