La Confederació Sardanista vol incorporar Andorra i França a la candidatura de la sardana a la UNESCO

rucabado2

Joaquim Rucabado, reelegit president de la Confederació Sardanista de Catalunya, va anunciar ahir durant l’Aplec de Calella que s’està treballant perquè Andorra i França se sumin a la petició perquè la sardana sigui Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Un projecte que es va començar a gestar fa dos anys i que ja ha rebut el vist-i-plau de la Generalitat de Catalunya. Durant la trobada sardanista de Calella, que enguany es va haver de celebrar a l’interior de la Fàbrica Llobet-Guri per l’amenaça de pluja, es va desplegar altra cop la pancarta reivindicativa del fet cultural.

Estem treballant amb Andorra i França perquè la candidatura sigui conjunta perquè també s’hi ballen sardanes. Si fem una candidatura internacional el títol de patrimoni serà més important i tindrà abast de nacionalitat catalana.

El president de la Confederació Sardanista de Catalunya no dubta que la candidatura rebrà l’aval de l’Estat espanyol perquè els arguments que s’han esgrimit en el dossier són “inequívocs”.

Rucabado també va tenir molt bones paraules per al programa Coblejant de Ràdio Calella TV, que ahir va desplegar tots els seus recursos per fer un seguiment i retransmissió especial de tota la jornada sardanista calellenca. Va dir que la frescor de la gent que hi treballa es traspua per les ones.

El relleu generacional perquè l’edat de qui feu el programa ha baixat ostensiblement, i amb això també la mentalitat en què es fa el programa sobre sardana i música de cobla. Es nota la frescor en les persones que feu el programa.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra al president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado.


El d’ahir va ser el primer Aplec de Calella per a la nova presidenta de l’Agrupació Sardanista de Calella. Queralt Pedemonte deia ahir en l’especial del Coblejant que esperava rebre les valoracions sobre les novetats introduïdes en la trobada. Sense disposar encara de xifres d’assistència a l’Aplec de Calella, Pedemonte va dir tenir constància de participants arribats de la Catalunya Nord, València o Mallorca.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, de la seva banda, va felicitar la nova junta de l’Agrupació Sardanista de Calella per la seva capacitat d’organització i treball, amb energia renovada, que empenyen a la renovació del fet cultural.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat