La Corporació de Salut del Maresme i la Selva celebra a Calella la Jornada d’Infermeria 2018

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha celebrat avui la Jornada d’Infermeria 2018. Sota el lema «En bones mans. En les millors mans», el col·lectiu d’infermers reivindica la seva tasca i pretén visibilitzar una feina que, consideren, no té prou reconeixement.

A la trobada hi ha participat la vicepresidenta del Col·legi Oficial d’Infermeria de Girona, Cristina Montero, qui ha assegurat aquest tipus de jornades i la publicació de llibres com “Mà d’infermera”, ajuden a revertir aquesta situació.

Aquest és un dels temes potser més comentats i que avui també se n’ha fet referència en aquesta jornada. Fer-nos visibles perquè és cert que a vegades altres col·lectius poden tenir més representativitat en els mitjans. Però per això estem aquí, per treballar i per intentar revertir totes aquestes situacions amb aquestes accions que fem en aquesta Jornada i amb l’edició d’aquest llibre, Mà d’infermera.

Montero ha explicat que, històricament, les infermeres han estat dones, però que des dels estudis d’infermeria es pot entrar directament a la primera línia d’investigació. D’aquesta manera es vol fomentar la inserció de les dones en el camp de la recerca mèdica.

Històricament, la professió d’infermera ha estat més vinculada a les dones, però això no ens ha de frenar, de fet, des de ja fa uns anys que tenim la oportunitat d’entrar ja al grau d’infermeria i, per tant, de tenir un accés directe al doctorat i, per tant, estar en la primera línia d’investigació i de reconeixement universitari. Per tant, aquí també hem fet un gran pas endavant, que tot i ser infermeres podem investigar al més alt nivell.

Joana Blázquez és la directora d’Infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva des del gener. Als micròfons de Ràdio Calella TV ha apuntat quins són els seus reptes de futur.

Un dels meus reptes, i anava molt enfocat al que s’ha parlat avui, és ser visibles. La infermeria de la Corporació té professionals molt ben preparats, amb moltes inquietuds, amb moltes ganes de continuar donant un bon servei a la nostra ciutadania. Però si que és cert que hem d’estar a molts més fòrums. Una línia és sortir, donar-nos a conèixer, empoderar aquests professionals perquè puguin desenvolupar la seva feina el millor possible, que això reverteix en el resultat cap a la nostra societat i cap a la nostra població, que al final és la que a nosaltres ens diu com estem fent les coses. Un altre repte és continuar amb la docència i la formació que s’està fent a la Corporació.

A la Jornada d’Infermeria, celebrada a l’hotel Bernat II, s’ha mostrat l’exposició Mà d’infermera. Quinze perfils humans de la infermeria a Girona, basada en el llibre homònim de la periodista Gemma Bruna.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Cristina Montero, vicepresidenta del Col·legi Oficial d’Infermeria de Girona.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Joana Blázquez, directora d’Infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *