L’ATC anticipa un altre estiu de rècord

TURISME 20220831

El sector turístic va acabar el 2022 amb una recuperació sense precedents després de dos anys de poca gairebé activitat per la crisi de la Covid. Un estiu de rècord que va permetre tancar temporada havent fregat gairebé el 100% d’ocupació en la majoria dels establiments durant els mesos de juliol i agost. I sembla que el 2023 continua amb aquesta tònica, amb moltes reserves ja fetes que han fet aflorar altra vegada l’eufòria entre l’empresariat turístic que assegura que s’espera una temporada llarga i amb molta activitat. De fet, molts establiments hotelers calellencs obriran portes aquest mateix mes de març, anticipant-se a la Setmana Santa. “La gent està animada i aquest estiu es notarà” ha apuntat la presidenta de l’Associació Turística de Calella, Sònia Hernández, en una entrevista aquest matí a La Ciutat.

Bones previsions i tornant altra vegada a una temporada de sis mesos. Això és el que ha vaticinat Sònia Hernández, presidenta de l’Associació Turística de Calella, qui ha indicat que els hotels començaran a obrir ara, a finals de març, just abans de Setmana Santa. I és que el sector turístic es mostra optimista i veu una temporada com les de prepandèmia i de plena normalitat.

Les previsions són molt optimistes. Ja hem pogut veure hotels per la ciutat oberts a ple mes de febrer. Molts establiments obrirem al mes de març, jo personalment mai havia obert al març i ho faré i tancaré a final d’octubre. Per tant, tindrem una temporada llarga i bona.

Segons les previsions del gremi hoteler enguany la temporada començarà ara al març i s’allargarà fins a finals d’octubre. Però una vegada recuperada la normalitat prepandèmica el seu objectiu és aconseguir temporades de 10 mesos. I com ho plantegen? Al parer d’Hernández, apostant pel turisme esportiu i en concret el cicloturisme. Això sí, demana a les administracions supramunicipals més implicació perquè pugui ser una realitat.

El cicloturista ve a la baixa temporada. Ve mesos com febrer, març, abril… Allargaríem a una temporada de 10 mesos. Nosaltres fem molts esforços per continuar atraient aquest turisme i algunes administracions, no parlo locals, no ens escolten. Hem demanat al Consell Comarcal moltes vegades que aposti per senyalitzar aquestes rutes ciclistes al llarg de la comarca perquè és el que busca la persona que practica aquest esport.

Hernández ha apuntat que Calella des del 2019 ja estava treballat a habilitar punts de parada i descans pels ciclistes, però que la pandèmia ho va frenar tot. És per això que la presidenta de l’ATC insta a les administracions i establiments turístics a continuar treballant i remar plegats per atraure més turisme esportiu.

 

Recupera l’entrevista a La Ciutat: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *