Les obres de reparació del paviment de la Riera Capaspre s’iniciaran a la tardor

L’Ajuntament de Calella preveu una inversió de 125.000 euros per reparar els desperfectes en el paviment de la Riera Capaspre, una de les artèries turístiques de la ciutat. És per això, i d’acord amb la normativa municipal, que les obres s’iniciaran la pròxima tardor amb un termini d’execució aproximat de dos mesos, tal i com ha confirmat el tinent d’Alcaldia d’Obres Públiques.

Jordi Sitjà entén que l’estat actual del paviment provoqui les queixes dels ciutadans, però assenyala que la intervenció prevista, d’un abast més global, ha de complir amb els tempos que marquen els procediments de l’administració. D’entrada, el Govern Municipal va incloure-ho en el programa d’inversió per aquest 2017.

“El ciutadà no té perquè conèixer quins són els temps d’actuació que marca l’administració i es poden produir queixes fins que estigui reparat; però no podem anar fent pedaços. L’inici dels treballs serà a l’octubre i és una obra que en el termini de dos mesos podrà estar executada”, ha confirmat Sitjà.

S’actuarà a nivell superficial amb la substitució de les llambordes trencades, especialment les localitzades a l’entorn de les bateries de contenidors i a les cruïlles; i es reforçarà el ferm del sector d’encreuament amb Jovara i Passeig de les Roques. Un punt de pas de molts vehicles pesants com ara autocars que aparquen a la zona turística i camions de transport de mercaderies que, en el seu cas, accedeixen al nucli urbà.

“El projecte consisteix no només en canviar les rajoles trencades sinó aplicar també solucions per mitjà de canviar la tipologia del ferm o posar pilones perquè els vehicles pesants no hi puguin accedir, és una actuació més global. Això no descarta que, en moments puntuals, si hi ha alguna rajola especialment trencada la poguem reparar”, ha indicat.

El tinent d’Alcaldia d’Obres Públiques ha recordat que la principal disfunció quant als usos reals de la Riera Capaspre es va produir arran de la retirada dels pivots de formigó que recollia el projecte de cobriment superdicial. Feien d’element de separació entre vianants i trànsit rodat, però van acabar convertint-se en un problema de seguretat.

“Eren uns pivots en forma de triangle que privaven l’accés dels vehicles i, per tant, el projecte ja contemplava que no hi podien accedir i el paviment responia a aquesta premissa. Però la solució de les pilones de formigó va acabar provocant problemes de seguretat pels vianants, que no els veien i s’ensompegaven. Al treure-les, s’ha acabat fent un ús de la riera que no estava previst, i és el que volem regularitzar”, ha dit Sitjà.

L’arranjament de la Riera Capaspre és una de les potes principals del programa d’inversions per aquest exercici del 2017. L’altre es centrarà al carrer Batrina, amb un pressupost aproximat de 225.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *