La CUP recupera projecte de soterrament de l’aparcament del Mercat per dinamitzar l’equipament comercial

mercat municipal00000000

Després de molt temps allunyat del debat públic, la CUP recupera de el projecte de soterrament de l’aparcament del Mercat Municipal amb l’objectiu de revitalitzar l’equipament comercial. És l’alternativa que defensen davant la proposta presentada fa uns dies de convertir-lo en un espai de degustació de productes de proximitat, important el model que està funcionant en ciutats com Sant Cugat, Barcelona o Madrid. El partit hi veu alguns elements interessants, però creu que la proposta es queda curta i que tampoc està garantit que sigui un model sostenible per a Calella. A tot això, lamenten que el Govern Municipal no hagués convocat a l’oposició a la reunió que van mantenir amb paradistes.

Xavier Nogués, de l’assemblea local de la CUP Calella, ha explicat que l’aposta per pacificar l’entorn repercutirà en l’activitat de l’equipament comercial.

No compraríem el projecte d’aquesta macroempresa sinó que apostaríem per fer una plaça dinamitzada i pacificada, amb un aparcament soterrat, com el que porta Gestvia de fa uns anys. Només amb l’atracció dels cotxes i la plaça cèntrica, el Mercat Municipal ja es dinamitzaria. Si, a més, agafem la idea de la terrassa, treure els contenidors i l’oferta de degustació, creiem que milloraria molt.

La CUP també veu amb bons ulls la idea d’Esquerra que ja en el seu programa electoral plantejava el perllongament del sector peatonal del carrer Sant Joan fins a tocar de la carretera, per tal d’ajudar al trànsit de compradors fins al Mercat Municipal.

A nivell de finançament, Nogués exposa que Gestvia –l’empresa municipal de mobilitat de Calella– disposa d’informes que certifiquen la viabilitat del projecte de soterrament de les places d’aparcament, però que el Govern Municipal s’hi mostra contrari.

La resposta que vam rebre és que el projecte és massa car. Sí, però Gestvia diu que és viable (…) La inversió seria d’entre 6 i 7 milions d’euros, segons es va dir.

La CUP preveu presentar als paradistes la seva alternativa per dinamitzar el Mercat Municipal perquè no ho van poder fer la setmana passada, quan el Govern de Junts per Calella i el PSC els va convocar per trobar-se amb l’empresa consultora. Un fet que el partit cupaire lamenta si es tractava de presentar-los la mateixa informació.

Ens van convocar a les sis de la tarda i, quan nosaltres entràvem a la reunió, els paradistes en sortien (…) Si és una empresa que ve a plantejar una proposta sense cap cost, entenem que si ens passen la mateixa informació a tots, a la reunió hi haguéssim hagut d’anar tots.

El projecte de soterrament de l’aparcament del Mercat Municipal ve de lluny i sempre marcat per la polèmica. El van impulsar els governs dels alcaldes Basart (ERC) i Juhé (PSC), quan els dos partits estaven en coalició; i en basaven el finançament a partir de les edificacions residencials que envoltarien la plaça i taparien les parets mitgeres. CiU, que llavors era el principal partit de l’oposició, sempre s’hi va mostrar contrària i va rebre el suport d’un grup de veïns que rebutjaven principalment les noves construccions. Amb l’esclat de la bombolla immobiliària, el projecte va perdre aquesta opció de finançament i mai es va acabar materialitzant.

En les últimes cites electorals, el PSC havia recuperat el tema i és ara que la CUP el presenta al centre del debat públic com a element clau per assegurar la prosperitat del Mercat Municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat