La DGT prohibirà a partir de gener que els patinets elèctrics vagin per voreres i zones peatonals

Tràsit reformarà les lleis per regular la circulació de patinets elèctrics a partir del 2 de gener del 2021. Passaran a considerar-se aparells de mobilitat personal i hauran de complir les mateixes normes que els vehicles. Dins de les ciutats, no podran anar ni per voreres ni per zones peatonals. Tampoc per vies interurbanes, túnels o autopistes i autovies. Com la resta de conductors, no hi podran anar portant auriculars i, en cas de requerir-ho els agents de l’autoritat, s’hauran de sotmetre a proves d’alcoholèmia. Una regulació més estrica de la que s’està aplicant a Calella des del 2017, quan es va modificar l’ordenança municipal de circulació davant la proliferació d’aquest tipus d’aparells, sobretot a l’estiu.

A Calella, des del 2017, es prohibeix l’ús dels patinets elèctrics fora del casc urbà. Tampoc poden anar per voreres ni zones peatonals. A més de l’ordenança municipal de circulació també hi ha senyalització que reforça la normativa.

Ara també es reformaran les lleis de trànsit estatal que fins ara deixaven aquest tipus de dispositius en un llimb legal. El Consell de Ministres va aprovar un paquet de mesures encara més restrictives que passen perquè els patinets elèctrics tinguin la consideració de dispositius de mobilitat personal. Això significa que hauran de complir les mateixes normes que la resta de vehicles. Tindran zones restringides a nivell urbà i interurbà, els conductors no podran portar auriculars i a més hauran de tenir un certificat de circulació.

També s’han anunciat canvis al carnet per punts, amb càstigs més durs per als conductors que utilitzin el telèfon mòbil. Se’ls treurà 6 punts –eren 3 fins ara– i hauran de pagar una multa de 200 euros. No utilitzar el cinturó de seguretat, el cas o elements de retenció infantil significarà la pèrdua de 3 a 4 punts i s’afegeix una sanció econòmica.

També s’unifica el període sense infraccions per recuperar el saldo inicial: serà de dos anys, independentment de la gravetats dels delictes comesos. També es tipifica com a infracció greu portar mecanismes de detecció de radars, amb sancions de fins a 500 euros i la retirada de 3 punts.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat