La Diputació de Barcelona entrega l’estudi sobre la creació d’habitatge social al carrer Jovara

local carrer jovara

Convertir locals buits del carrer Jovara en habitatges de lloguer social per a la gent gran és l’aposta del Govern Municipal per revitalitzar aquesta artèria de Calella, des de fa uns anys en clara decadència. La proposta passa per transformar espais que estiguin a peu de carrer, plenament accessibles, i que puguin reunir els requisits d’habitabilitat. Per tal d’avaluar la viabilitat de la proposta i concretar els mecanismes i processos que caldrà seguir, el consistori va encarregar-ne un estudi a la Diputació de Barcelona, que ja s’ha entregat. Així ho ha confirmat l’organisme supramunicipal, que no obstant això no ofereix dades concretes sobre la diagnosi feta i, per tant, quina quantitat de locals poden reconvertir-se en habitatges de lloguer social, i quin instrument cal definir perquè els propietaris puguin acollir-s’hi. Des de l’Ajuntament de Calella s’emplacen a donar-ne detalls un cop s’hagin presentat les conclusions de l’estudi al conjunt dels partits de l’arc plenari.

Segons ha informat la Diputació de Barcelona, el document estudia les possibles directrius urbanístiques que es podrien implementar per permetre el canvi d’ús dels locals comercials –i apunta que també les pensions– en habitatge social. Inclou la diagnosi del context territorial i municipal sobre aspectes socioeconòmics i de finances públiques, la situació de l’habitatge i les determinacions del planejament urbanístic. Para atenció en l’estructura i tipologies de les edificacions, la propietat i l’ús de les plantes baixes obsoletes.

La segona fase del treball planteja les alternatives d’actuació, sempre tenint en compte la normativa aplicable, especialment la d’habitatge. S’estructuren a partir de tres aspectes: els canvis necessaris en el planejament urbanístic municipal vigent; les intervencions constructives que es podrien requerir en funció de la tipologia de cada establiment i la seva valoració econòmica; i, finalment, el règim de tinença i càrregues de les transformacions.

La proposta de reconversió dels baixos de Jovara la va llançar Junts per Calella (ara PDeCAT) durant la campanya per a les municipals del 2017 i ha estat assumida per l’actual Govern Municipal en coalició amb el PSC. Llavors es va apuntar que per fer-ho possible s’hauria d’elaborar un Pla Especial que donés cobertura a la transformació, a la que s’hi podrien acollir locals d’un mínim de 40 o 50 metres quadrats en planta baixa, que es dotarien d’un bany adaptat. L’objectiu és aconseguir la dinamització del carrer llarg amb la creació d’habitatge de lloguer social per a la gent gran que, de retruc, podrien incentivar l’obertura de negocis per atendre les necessitats del col·lectiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat