La Fira de Calella i l’Alt Maresme celebrarà 40 edicions mirant al món

Candini amb el cap de l'Àrea de Promoció Econòmica i Fires, Fabio Valbonesi, i la tècnica de Fires, Aida Rodés.
Candini amb el cap de l'Àrea de Promoció Econòmica i Fires, Fabio Valbonesi, i la tècnica de Fires, Aida Rodés.

Un any més tard, aquest setembre, la Fira de Calella i l’Alt Maresme celebrarà una edició rodona, la número 40. I l’organització ho aprofitarà per recordar la trajectòria d’un certamen que ha obert Calella al món a través de les ciutats i els territoris convidats. Avui se n’ha fet la presentació oficial al Passeig Manuel Puigvert i s’han donat els primers detalls de com serà la mostra que tindrà lloc del dijous 23 al diumenge 26 de setembre. Comptarà amb tots els elements que li són propis: el monogràfic, que recordarà els protagonistes de les darreres 40 anys edicions; la zona d’entitats; l’artesania i la gastronomia; l’escenari d’actuacions; i la carpa del vermut de l’hospital. El recinte a l’aire lliure serà més diàfan per la reducció del nombre d’estands.

La Fira de Calella i l’Alt Maresme del 2021 farà repàs del que han estat les 40 edicions celebrades des del 1980, tornant a convidar ciutats i territoris que han protagonitzat el monogràfic. Així se subratlla el caràcter internacional d’una mostra per on hi han passat ciutats europees i sud-americanes, un continent màgic com Àsia i sobretot molta representació del país.

L’alcaldessa Montserrat Candini, responsable de Fires de l’Ajuntament de Calella, ha posat de relleu el pòsit que han deixat aquestes quatre dècades teixint aliances amb el món.

Són 40 anys al món en què hem conegut i ens han conegut, hem fet intercanvis culturals i territorials, de relacions institucionals, que han anat més enllà del contacte durant els dies de la fira.

El monogràfic, que sempre aporta la novetat a la fira, dedicarà cadascuna de les quatre jornades a una regió diferent.

Les hem separat en quatre regions, que aglutinen els indrets que ens han visitat durant aquests 40 anys: Europa i la Mediterrània, el dijous 23 de setembre; Amèrica, amb Xile, l’Havana i Veracruz, el divendres 24 de setembre; Àsia, el dissabte 25 de setembre; i el diumenge 26 de setembre, amb Catalunya i entorn.

El Passeig Manuel Puigvert es transformarà altra vegada aquest pròxim mes de setembre en un recinte firal a l’aire lliure però adaptat a l’actual situació de pandèmia mundial. Hi haurà control d’accés i d’aforament i caldrà seguir les mesures de seguretat del protocol anti-Covid. Això ha obligat a reduir el nombre d’estands, de 120 a 90, en compliment de les distàncies.

Fins a l’últim moment s’esperarà a donar a conèixer la programació vinculada al monogràfic. Hi haurà escenari perquè es manté l’aposta pel model de fira-festival.

Vam transformar una fira tradicional en una fira-festival, que ha ajudat a descobrir la cultura del territori a través de la seva expressió gastronòmica i artística (…) Les activitats culturals que es duran a terme s’explicaran amb més detall el setembre.

Després d’un any en blanc per la pandèmia, la Fira de Calella i l’Alt Maresme tornarà per celebrar 40 anys amb aires de normalitat. Els calellencs i calellenques, i tots els visitants, podran complir amb la tradició de fer el vermut de l’hospital.

Hem ampliat l’espai. Els voluntaris i amics de l’Hospital ens han acompanyat darrerament en diverses activitats i ens han ofert generositat i vermuts.

L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) servirà vermuts i combinats solidaris per recaptar fons per als seus programes socials.

Durant la roda de premsa d’avui s’han presentat el cartell de la 40ena Fira de Calella i l’Alt Maresme, disseny de Carme Guri on s’hi veu una estampa del litoral calellenc amb les principals icones de la ciutat –passeig, platja, Les Torretes i el Far– utilitzant la mateixa gamma de colors del logotip de la mostra, que també s’ha adaptat per a l’efemèride.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *