S’encarrega l’estudi per fer la reforma integral de la plaça de l’estació

Imatge d'arxiu

Prop de 2 milions de viatgers van passar l’any 2017 per l’estació de Renfe, convertint aquest punt de Calella en un dels més importants d’arribada de visitants. És un espai cèntric, pròxim a l’eix comercial, molt concorregut per persones i també per vehicles, i on s’hi ubiquen diversos serveis: les parades de taxi o l’oficina de turisme, per exemple. El Ple Municipal va aprovar dijous, i per unanimitat de tots els partits polítics, encarregar als serveis tècnics de l’Ajuntament que faci un estudi per dur-hi a terme una reforma integral que garanteixi la convivència de tots aquests usos, però més ben ordenats i amb una imatge més amable.

La moció va arribar al ple amb la signatura de tots els grups polítics municipals. Xavier Ponsdomènech, el portaveu d’ERC, que va fer-ne la lectura, va explicar que en l’estudi també es demanarà l’opinió de veïns i col·lectius afectats. Un dels objectius de la iniciativa plenària és que la reforma doni peu a fomentar l’ús de mitjans de transport que siguin mediambientalment sostenibles.

Iniciar un estudi per part dels serveis tècnics municipal per reordenar i remodelar de forma integral tota la zona esmentada, també de les parades de taxis com serveis públics i privats. L’estudi ha de donar veu als veïns i col·lectius afectats (…) Incloure en la reordenació un aparcament segur per a bicicletes al costat de l’oficina d’informació turística com a element que faciliti la connectivitat amb el transport públic i promogui l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible a la ciutat.

Ponsdomènech va fer notar que la ubicació d’una de les places de taxi incompleix l’actual normativa de circulació.

Des de Calella en Comú, el regidor Josep Maria Juhé va demanar que l’estudi avaluï la possibilitat d’obrir un pas que connecti la plaça amb el pàrquing de Renfe.

Que en el conjunt de l’estudi es pogués contemplar també l’accessibilitat des d’Anselm Clavé fins a l’aparcament de Renfe perquè afavoriria el seu aprofitament. Tot el tema de l’aparcament segur de bicicletes ja està previst en el pressupost de Gestvia, a petició d’Iniciativa.

Tots els partits polítics municipals van donar suport a la iniciativa, que Junts per Calella va aprofitar per recordar que era una de les seves propostes electorals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *