La Generalitat aprova una partida d’11 milions d’euros per pal·liar els efectes del Glòria

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Els pagesos i els pescadors que més pateixen els efectes del temporal Gloria podran acollir-se a les noves línies d’ajuts i préstecs tous que ha aprovat el Govern de la Generalitat de Catalunya. S’hi destinarà una primera partida d’11 milions d’euros provinents del fons de contingència. Segons el càlcul realitzat, les zones més afectades han estat l’horta de la llera de la Tordera, la zona del Baix Ter i el Delta de l’Ebre.

A la llera del riu Tordera, que es va desbordar, hi ha 326 hectàrees afectades pertanyents a les poblacions de Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls. Els conreus més danyats són l’enciam, la patata, la civada i l’escarola.

La crescuda del Ter va inundar unes 12 mil hectàrees de sòl agrícola, sobretot de cereal i pomera. Al Delta de l’Ebre, el temporal va afectar 3.300 hectàrees de cultiu d’arròs, i hi ha 35 muscleres malmeses de les badies del Fangar i els Alfacs. El temporal també ha malmès 78 hectàrees de sòl agrícola del Parc Agrari del Baix Llobregat. Els principals cultius afectats són l’enciam, la col, la coliflor i la bleda. A més la pluja també ha fet malbé camins al conjunt del territori que dificulten l’accés a les zones de conreu.

Aquesta primera partida aprovada pel Govern de la Generalitat se suma a l’anunciada per la Diputació de Barcelona, dotada amb 5 milions d’euros, en aquest cas adreçats als ajuntaments de la província que han d’afrontar despeses sobrevingudes per reconstruir i reparar els desperfectes.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat