“La imatge del barri ha canviat cap a millor”

La nova junta directiva de l’Associació Cultural Codina ha passat aquest matí pel programa LA CIUTAT per fer una crida per trobar persones voluntàries disposades a fer activitats al barri. Es van activar coincidint amb la creació de l’entitat i ara volen farcir el programa amb d’altres propostes perquè no es perdi el sentiment de comunitat que s’ha anat treballant en els últims anys i que han ajudat a dinamitzar la zona dels Apartaments Codina. Vicenç Martínez es manté a la presidència i ara la secretària és Carmen Castillo, amb Juan López a la tresoreria. Tots ells coincideixen a dir que el barri ara té millor imatge entre els calellencs i calellenques.

El barri dels Apartaments Codina ha experimentat un canvi d’ençà que un grup de persones del veïnat va decidir crear una entitat de caire cultural que servís de punt de trobada i actués d’intermediària amb l’administració local. Així ho constaten els membres de la renovada junta directiva, que avui han parlat a LA CIUTAT dels altres factors que també han contribuit a marcar un punt d’inflexió. Per exemple, el tancament del prostíbul Cocodrilo després de la pandèmia. Així ho ha comentat Carmen Castillo, secretària de l’Associació Cultural Codina.

La imatge del barri ha canviat i cap a millor. Abans teníem una fama i ara es més neta, com som nosaltres (…) Allà hi havia un club i durant molts anys va convertir-se en un punt negre en contra del barri. Afortunadament, des de la pandèmia, ha desaparegut.

Tenir una seu – aviat farà dos anys de la inauguració del local – i un programa d’activitats també estan ajudant a fer comunitat i dinamitzar el barri. Hi fan classes de memòria, gimnàstica, sevillanes, patchwork o una competició de dards. Un cop a la setmana, s’hi ofereix el servei d’assessoria jurídica.

Aquests dies han muntat el pessebre i l’Ajuntament hi ha portat un gran arbre de Nadal. L’Associació Cultural Codina posa de relleu totes les accions que s’estan fent des de l’àmbit municipal per integrar el barri a la resta de la ciutat i trencar la “barrera psicològica” de la carreretera N-II.

Vicenç Martínez ha revelat que ben aviat es remodelarà el parc infantil que hi ha al costat de Valldenguli. És una de les inversions previstes per al 2024.

Hem parlat amb l’alcalde i ens ha confirmat que a partir del febrer començaran les obres per adaptar-lo. Hi haurà aparells de gimnàstica, bitlles de petanca, també l’àrea de jocs… Volíem un pipican, però no ha estat possible.

El parc infantil que hi ha ara es remodelarà perquè s’hi puguin celebrar esdeveniments culturals i festius. Passarà a comptar amb una zona d’aparells per fer gimnàstica a l’aire lliure i pistes de petanca.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista als membres de la junta directiva de l’Associació Cultural Codina:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.