Crit d’auxili dels alcaldes de Junts Maresme contra la multireincidència

Els alcaldes de Junts al Maresme demanen un canvi legislatiu per penalitzar els delinqüents multireincidents. En una trobada a Calella, liderada per l’alcalde, Marc Buch ha demanat actualitzar les lleis: “hem de combatre la delinqüència del segle XXI amb lleis del segle XX” ha dit. Ha fet una crida perquè des del Parlament de Catalunya i el Congrés dels Diputats es treballi i legisli per tal de fer front a la multireincidència, però també fer efectives les expulsions del país per motius delictius i anar en contra de les ocupacions delictives.

Els alcaldes de Junts Maresme se sumen a demanar l’expulsió dels migrants multireincidents, una demanda que va fer l’alcalde de Calella, Marc Buch, que avui ha rebut el suport de la resta d’alcaldes de la comarca. Els fets ocorreguts recentment a la ciutat han impulsat a Junts Maresme a demanar un canvi legislatiu per frenar la multireincidència, després que l’any 2022 es reformés el Codi Penal per combatre el fenòmen amb més duresa. Les penes de presó que s’hi preveuen, però, no es començaran a complir fins al 2024 i encara està en tràmit d’aplicació. Buch exposa que aquesta reforma “de moment no està donant cap efecte” i, per aquest motiu “el que hem de fer nosaltres alçar la veu i que s’actuï ràpid”:

De moment els efectes no els estem veient. Per tant, el que demanem nosaltres és que, si les lleis i els sistemes que tenim actualment no funcionen, modificar-los. Aquesta proposta que es va aprovar al Parlament sobre la multireincidència, de moment no està tenint cap efecte i el que hem de fer nosaltres és alçar la veu i demanar que s’actuï ràpid i que, si aquesta llei que tenim ara no funciona, se’n faci una de nova.

Buch, que ha demanat l’expulsió del grup de joves delinqüents multireincidents, s’ha referit també a un canvi legislatiu per fer efectius els mecanismes d’expulsió del país, un fet que la llei ja preveu, però “si no es poden dur a terme, que es legisli i que es faci tota la feina que faci falta perquè aquestes persones no puguin estar al nostre país delinquint”, ha exposat en roda de premsa.

Un altre eix en què els alcaldes de Junts Maresme han demanat un canvi legislatiu és el de les ocupacions delinqüencials, aquelles en què s’ocupen habitatges per fer-ne un ús delictiu i “alteren la convivència”. “Si no som capaços de modificar i avançar aquestes lleis, com a societat tenim un greu problema”, ha sentenciat Buch.

Que legislin, que modifiquin la legislació per acabar amb la multireincidència, per expulsar aquelles persones que han vingut a delinquir a casa nostra i per acabar d’una vegada per totes per les ocupacions delinqüencials a casa nostra. Si no som capaços de modificar, d’avançar i evolucionar aquestes lleis, com a societat tenim un greu problema.

L’acte de partit, escenificat a davant de l’Ajuntament de Calella, s’ha celebrat el dia en què la conselleria d’Interior ha anunciat que reforçarà el cos de Mossos d’Esquadra a la comarca a partir de l’estiu vinent. És una de les reivindicacions que van fer nou alcaldes i alcaldesses de l’Alt Maresme i la Selva Marítima en una carta adreçada al conseller d’interior. Buch lamenta que s’han assabentat de la notícia a través de la premsa i demana més concreció:

Que ens expliquin les xifres concretes, realment quants policies a la pràctica seran a les comissaries de Pineda i Arenys de Mar, que ens expliquin quants policies es jubilen aquest any. I, per tant, veure la balança també com queda situada. I que ens expliquin el mentrestant, perquè tot això es preveu a finals d’estiu i encara no hem començat l’any, per tant, estem parlant de més de 9 mesos i volem saber què passarà.

El reforç policial de Mossos d’Esquadra està previst per l’estiu vinent. A principis del mes de desembre, des de Calella es va demanar un operatiu policial especial, però de moment continua pendent de resposta. S’espera que la resposta pugui arribar a la reunió que mantindran el director general de la Policia, Pere Ferrer, amb l’alcalde de Calella el pròxim dijous 21 de desembre.

L’Ajuntament també ha buscat el suport de la fiscalia i està pendent de concretar hora per una reunió i abordar la problemàtica del grup de joves multireincidents.

En l’acte hi han participat els alcaldes de Junts al Maresme d’Arenys de Mar, Cabrera, Vilassar de Mar, Òrrius, Premià de Mar, Premià de Dalt, Sant Pol, Tordera i ha excusat la presència el batlle de Santa Susanna. També s’hi ha acostat la regidora del PP, Celine Coronil, a qui l’alcalde de Calella ha agraït públicament el seu suport.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *