La instal·lació de càmeres de videovigilància arrasa en les votacions del Pressupost Participatiu

El projecte guanyador del Pressupost Participatiu contempla reforçar la seguretat dels passos subterranis

Gairebé la meitat dels calellencs i calellenques que han votat als Pressupostos Participatius ho han fet per al projecte de Joan Alcaraz per reforçar la seguretat a l’espai públic. Especialment en zones poc concorregudes i aïllades, o poc il·luminades, com els passos subterranis, els carrers de fora el nucli urbà, la zona dels Apartaments Codina, els pàrquings públics i el passeig Manuel Puigvert. En el seu mapa de punts negres també hi assenyala les places Catalunya i Lluís Gallart, per exemple. La proposta ha rebut 193 dels 396 vots emesos. Ara, la feina recaurà en els tècnics municipals que tindran l’encàrrec de desenvolupar el projecte indicant on s’ubicaran les càmeres i quantificant la inversió global necessària. Hi ha una partida pressupostària consignada de 100.000 euros.

Amb la seva proposta, Joan Alcaraz busca complementar la feina en l’àmbit de la seguretat ciutadana que duen a terme els cossos policials. Va començar-la a madurar l’abril passat després de presenciar el robatori a un matrimoni de gent gran just a l’entrada d’un dels passos que connecta el Passeig de Garbí i el Passeig de les Roques, a la zona turística. En una entrevista al programa La Ciutat, Alcaraz ha explicat que també preveu que les càmeres puguin servir com a element dissuasiu davant de possibles delinqüents.

Havia llegit que on es col·locaven les càmeres els delictes baixaven. Aquesta mateixa primavera vaig ser testimoni d’un robatori i això és el que em va decidir a fer-ho.

El projecte guanyador dels Pressupostos Participatius està pensat perquè s’executi amb la totalitat de la partida assignada, que puja als 100.000 euros.

En el rànquing de votacions, en segona posició ha quedat la proposta per crear un espai de la memòria sobre la Covid a la zona de les palmeres del Passeig Manuel Puigvert, incloent-hi una font dedicada als voluntaris i treballadors de primera línia. També és una idea de Joran Alcaraz, que ha rebut 90 suports. En tercera posició, la proposta de remodelació de l’skatepark de la Muntanyeta, amb 62 suports; i en quart lloc, la idea de Concepció Morales per construir un vial exclusiu i segur per a vianants que passés per sobre dels vestidors del Camp de Futbol de Mar connectant l’aparcament dels Banys La Gavina i el Parc de les Veles.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *