La Junta Local de Seguretat de Calella prepara la campanya d’estiu

JuntaLocalSeguretat2018

Es va reunir ahir i va estar presidida per l’alcaldessa, Montserrat Candini, qui ha posat de relleu les dades que confirmen una disminució dels fets delictius, un 3% menys en l’últim any. Així mateix, Mossos d’Esquadra i Policia Local van exposar que la resolució dels delictes ha incrementat gairebé quatre punts i mig, i que les denúncies per infraccions a l’ordenança municipal de convivència han baixat un 4%.

A la Junta Local de Seguretat hi van assistir representants dels dos cossos policials, també de la caserna de la Guàrdia Civil, les ADF i la Creu Roja, a més de Pro Activa, que és l’empresa encarregada del servei de vigilància i socorrisme a la platja de Calella. Així mateix, i gràcies als bons resultats de la mediació nocturna que es va iniciar l’estiu passat, s’ha decidit que enguany es tornaran a realitzar. Treballaran entre el 30 de juny i el 15 de setembre per garantir el civisme i la convivència ciutadana a Calella, i perquè el dia a dia dels veïns sigui compatible amb l’activitat turística. Ho anunciava el tinent d’Alcaldia de Seguretat i Serveis de Ciutat, Albert Torrent.

El servei estarà format per dos professionals amb coneixements específics sobre mediació i amb domini de diverses llengües, que treballaran de dijous a diumenge. Calella donarà continuïtat a la prova pilot que es va posar en marxa l’any passat, a partir de les experiències en ciutats turístiques com Roses.

És un servei que vam posar en marxa com a prova pilot l’estiu passat. Va ser molt ben rebut per tothom, ens va donar uns resultats molt satisfactoris i aquest any el tornem a implementar. Són gent formada en la mediació i que no només es limitava a fer la feina que feien a les nits que era passejar i intuir algun problema, sinó que se’ls podia demandar al llarg del dia i ells quan començaven el seu torn, si hi havia un veí que tenia un problema amb un establiment proper o qualsevol cosa d’aquestes ells dins del seu torn feien la gestió.

Des del Govern Municipal s’ha recalcat el caràcter professional del servei, que va ser molt ben valorat pels ciutadans que en van fer ús.

Una altra de les dades exposades durant la Junta Local de Seguretat és la reducció dels accidents de trànsit dins el terme municipal de Calella, del 5%.

Hi van estar convidats el regidors de l’oposició, els presidents de l’ATC, del Gremi d’Hostaleria i de l’Associació de Comerciants, així com els representants de l’ADF, Bombers, Creu Roja i Pro Activa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *