La llibreria La Llopa celebra el seu mes del còmic

Pel que ha organitzat activitats, exposicions, presentacions i un taller sobre el manga. En l’exposició, que es pot veure a l’aparador de la llibreria, es pot conèixer la història del manga i com ha influït en la nostra cultura. Es tracta d’una exposició itinerant que mostren llibreries de tot l’Estat espanyol i la llibreria local ha aprofitat que l’acull per dedicar-li al còmic el mes de juny.

El responsable del còmic de La Llopa, Francesc Montero, ha apuntat que es podrà veure fins el dilluns 25 de juny.

Es tracta de sis roll ups on es presenta una mica la història d’aquest fenomen del còmic manga des del seu naixement a Japó fins com ha afectat a la nostra cultura. Si parlem del manga, és un dels màxims exponents del còmic avui en dia, per sobre del que havia estat la historieta d’aquí, més autòctona o del còmic americà o europeu.

taller mangaUna altra de les activitats que es realitzaran serà un taller de manga a càrrec de Fidel de Tovar i Dani Bermúdez, autors del còmic Arashiyama. Una activitat gratuïta que tindrà lloc dissabte 30 de juny a les 12 h a la Biblioteca. Per inscriure’s cal anar a La Llopa.

Comprant qualsevol còmic de la llibreria s’entra en el sorteig d’un sopar per a dues persones al restaurant Surf & Turf. El nom del guanyador o guanyadora es donarà a conèixer el dia 30 de juny.

Montero ha explicat que establiran el mes de juny com el mes del còmic si té una bona resposta. De moment, les sensacions són bones i s’estan plantejant dedicar un mes als jocs de taula.

Per exemple, ens estem plantejant, tot i que encara no hi ha una data concreta, una jornada de jocs de taula i marcar en el calendari un mes que ens basaríem en aquest producte. Hi ha jocs de taula literaris però no seria una premissa tampoc. És un producte que estem tenint ara a la llibreria, veiem que hi ha gent molt interessada en el tema i ens volem presentar a tothom com un espai on el tenim en venta.

Segons el responsable del còmic de la llibreria, es tracta d’un gènere amb molta tirada, amb molts fans que esperen ansiosos nous números de les seves sèries de còmic preferides. A La Llopa, el tipus de còmic que més es ven és el manga.

Els còmics que més em demanen realment és el manga, és el que té més tirada. Després també hi ha un moment molt maco del còmic femení, no diria tant feminista, que també, però sí d’autores dones que s’han fet per dret propi el seu espai en un lloc que era molt masculí i també les lectores se senten identificades amb això i també té una molt bona tirada, com Lola de Vendetta o La chica del montón que és una noia d’aquí Calella o la Moderna de pueblo per exemple.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Francesc Montero, responsable del còmic a La Llopa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *