La Marató de Donants de Sang registra 3.500 donacions en quatre dies, però en calen més

donants

La Marató de Donants de Sang avança a un ritme més lent que en edicions anteriors. S’ha superat l’equador de la campanya que s’està fent al conjunt del país, amb el suport del raper català Lildami, que hi ha posat la música, però no s’ha arribat ni a la meitat de l’objectiu fixat: es volien recollir 10.000 bosses per recuperar el nivell de reserves. És per això que des del Banc de Sang es fa una crida per demanar el gest solidari de tothom, tot recordant que amb cada donació es poden salvar tres vides.

La promotora del Banc de Sang al Maresme, Sílvia Delgado, confia que en la recta final de la campanya augmentaran les donacions de sang. Hi ha de temps fins divendres.

Actualitzem cada nit els marcadors i ahir teniem 3.500 bosses. Encara és molt aviat per dir si assolirem la fita de les 10.000 bosses en set dies, ja que hem sortit d’un Nadal molt dur, amb una davallada del 25% de les donacions. Anem a bon ritme però hem d’esperar a divendres.

Per col·laborar amb la Marató de Donants de Sang acudir a alguns dels principals hospitals catalans perquè són els que tenen banc propi. Els que queden més a prop de Calella són Can Ruti o el Trueta de Girona. Poden ser donants totes les persones que tinguin entre 18 i 70 anys, que pesin més de 50 quilos. No cal estar en dejú i no importa tenir el colesterol elevat o estar prenent algun dels medicaments més freqüents.

L’organització treballa especialment per aconseguir nous donants entre el col·lectiu de joves. Diu la promotora que alguns expressen els seus dubtes pel dolor que pot provocar la punxada, i ella ho relativitza.

Crec que és molt suportable. Em fa molta gràcia perquè hi ha gent que va molt tatuada ens diu que els fan por les agulles. De vegades són excuses per no fer el primer pas, però quan el fas i t’adones que pots salvar tres vides, la gent es converteix en donants habituals.

Són declaracions al programa La Ciutat, on Sílvia Delgado ha recordat que el Banc de Sang portarà una unitat mòbil d’extraccions a Tordera, aquest divendres, i que el dimarts 28 de gener seran al Casal d’Avis de Pineda de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *