La marxa contra el càncer d’Oncolliga Calella serà individual

Marxa del 2019.
Marxa del 2019.

La dotzena Marxa Solidària contra el càncer d’Oncolliga Calella s’haurà de fer aquest any de manera individual perquè l’actual situació epidemiològica continua impedint les trobades multitudinàries. La idea és que tothom qui vulgui s’inscrigui a la marxa, adquirint la tradicional samarreta, i durant qualsevol dia del mes de maig pugui fer un dels tres itineraris que proposen i certificar-ho penjant una fotografia a les xarxes socials. Aquesta és l’alternativa amb la qual treballa l’entitat per no quedar-se sense la tradicional caminada per segon any consecutiu. Les inscripcions es poden fins al 28 de maig al local d’Oncolliga al carrer Costa i Fornaguera.

Maria Pera i Mònica Bruneri han explicat que el coronavirus els ha tornat a impedir poder celebrar la tradicional marxa contra el càncer per segon any consecutiu. Diuen, que és un esdeveniment que aglutina molta gent i que per responsabilitat social, han optat per aquest nou format individualitzat.

L’any passat no vam poder fer res de res. Aquest any, però, sí que hem fet les samarretes perquè teníem la intenció de fer la marxa el dia 23. Però pensant millor, fredament, no ens volem arriscar a concentrar tanta gent i hem de fer prevaldre la salut per davant de tot. L’alternativa que proposem és que cadascú la faci el dia que vulgui i quan vulgui i pengi una fotografia a les xarxes socials.

La Marxa Solidària contra el Càncer a Calella contempla tres recorreguts de 5, 8 i 12 km i es pot triar el dia, l’hora i el recorregut que vagi millor segons les preferències. El primer recorregut és d’un perfil pla, assequible per a tothom. Pel de 8 i 12 km es recomana fer-lo amb pals. Les inscripcions es poden fer al web oncolliga.cat. El preu és de 8 euros i les samarretes, que enguany són verdes, es poden recollir de dilluns a divendres de 17 a 19 h al local de l’entitat al carrer Costa i Fornaguera (34). 

Estem aquí cada tarda de dilluns a divendres de cinc a set venent les samarretes. La gent s’ha d’inscriure i venir a buscar el kit. Aquest any en comptes de deu, per l’excepcionalitat el venen a 8 euros.

Bruneri i Pera han emplaçat a tothom a inscriure’s per solidaritzar-se amb els malalts oncològics. Expliquen que degut a la pandèmia han hagut de reduir les activitats que tradicionalment feien per recaptar fons per l’entitat i així subvencionar els programes que Oncolliga segueix mantenint, com la psicooncòloga o el Servei de Suport Immediat.

Aquest any desgraciadament quasi que no hem pogut ingressar res. Les activitats que fem les seguim fent, però ho hem tingut ingressos. La psicooncologa segueix amb les seves consultes, el SID continua en funcionament i tot això són despeses. Per tant si la gent s’inscriu i fa la marxa estarem molt agraïdes.

Les inscripcions estaran obertes fins al 28 de maig. De moment desconeixen a quina xifra poden arribar, però altres anys havien aconseguit recaptar amb la marxa solidària vora 9.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat