La Montnegre no participarà al Carpe Birrem

La cervesera artesa de l’Alt Maresme La Montnegre no participarà un any més al Festival Carpe Birrem. L’organització els ha convidat però, segons un dels responsables de l’empresa, el calellenc Pere Badalló, no ho han fet amb prou temps d’antelació per coordinar agendes. Badalló ha visitat el programa La Ciutat de Ràdio Calella TV per parlar dels tres guardons aconseguits per part de la cervesera en l’última edició del Barcelona Beer Challenge, el certamen internacional que es va celebrar el mes de març sota l’aixopluc del Barcelona Beer Festival. 

Pere Badalló, un dels tres fundadors de La Montnegre, s’ ha mostrat satisfet per la proposta de participar per part de l’organització del Carpe Birrem els propers 19, 20 i 21 de març, però ha explicat que no podran ser-hi. Pel que fa a les condicions que posava La Montnegre per acudir a aquest festival, com a cervesera local, enguany sí que s’ hi han apropat força.

Un altre any no hi som, hem de dir que aquest any ens han convidat amb poc temps d’antelació i per tant hem hagut de dir que no. Sabem que nosaltres vam posar una condicions com a cervesera local i s’hi han aproximat, no són les que nosaltres vam posar però estem contents perquè com a mínim des de l’ajuntament vagin apostant per una cervesera que a nivell internacional comença a tenir bastant d’èxit i bastant de posicionament i que per tant Carpe Birrem faci aquest pas endavant i digui us convidem, però aquest any no ha pogut ser i a més ens han avisat amb poc temps

La petita cervesera artesana La Montnegre té tres anys de vida i és el fruit de la feina dels calellencs Pere Badalló i Adrià Danglà i del canetenc Santi Triviño. El seu objectiu és fer cervesa artesana, de gran qualitat i gaudir del procés mentre refermen el seu compromís amb el territori. La seva tasca, afirma Badalló, ha posat Catalunya i l’Alt Maresme al mapa de la cervesa europea a nivell de països que tenen una tradició més arrelada.
Badalló explicat que potser el secret de l’èxit és la passió que hi posen i el fet de no dependre de les vendes que tenen. Una manera de fer que pensen mantenir en el futur.

Estem guanyant premis amb estils com aquest. De fet, que jo sàpiga som la única cervesera catalana que de manera recurrent produeix una Doppelbock. Un estil alemany molt complex, que és la que té notes de brioixeria, perquè té una durada de fermentació altíssima, una maduració altíssima. De fet, aviat anem a fer un lot i no el tindrem fins el novembre, però és que nosaltres ho volem fer així. Nosaltres ho volem fer reposat, sabem que serà una inversió de diners i una inversió de temps però volem que quan la gent ho provi digui “aquests ho fan de manera reposada, tranquil·la” realment es nota que hi ha una passió al darrera

El mètode funciona perquè en tres d’anys d’existència han acumulat quatre premis oficials en diferents certamens a nivell internacional. Un altre guardó del que se senten orgullosos és el premi per a l’Atorrentada, considerada la millor cervesa a la Fira de la Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu, on competien amb importants cerveseres molt consolidades.

Podeu veure l’entrevista que li hem fet al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV a Pere Badalló de la cervesera La Montnegre aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *