La pancarta dels presos polítics es va despenjar a principis d’any

Imatge de l’Ajuntament de Calella, el passat 14 de gener del 2022

La controvertida pancarta dels presos polítics de la façana de l’Ajuntament de Calella es va retirar a principis d’any i a petició de Ciutadans, tal com ha pogut confirmar Ràdio Calella TV. Estava col·locada a la part més alta de l’edifici consistorial per tal de reclamar l’alliberament dels presos polítics i exiliats. L’altre element de la simbologia independentista, el llaç groc, continua visible en un dels balcons laterals de l’ajuntament. Només hi oneja la senyera.

L’últim cop que es va retirar la pancarta dels presos polítics va ser el febrer del 2021, coincidint amb la campanya per les eleccions al Parlament de Catalunya. Llavors, Ciutadans va presentar un escrit al registre general de l’Ajuntament reclamant la neutralitat de l’espai públic durant el període electoral.

La lona ha estat objecte de diversos robatoris d’ençà que es va col·locar per primera vegada, a l’alçada de la balconada de l’edifici consistorial. Posteriorment, es va anar penjant més amunt per dificultar-ne l’accés, fins que va arribar a la part més alta de l’Ajuntament.

A la façana s’hi manté el llaç groc –símbol del moviment independentista– i la senyera, en aquest cas presidint en solitari el balcó principal del consistori.

Pel moment, el Govern Municipal no ha donat explicacions sobre la decisió de retirar la pancarta dels presos polítics.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.